Toro Rosso: Ennyire nem fekszik nekünk a pálya

Egyáltalán nem fekszik a Toro Rosso autóinak a maláj versenypálya vonalvezetése – ezt jól mutatják a mai időmérő edzésen elért eredmények is.


Egyáltalán nem fekszik a Toro Rosso autóinak a maláj versenypálya vonalvezetése – ezt jól mutatják a mai időmérő edzésen elért eredmények is.

Daniil Kvyat a tizenötödik, Carlos Sainz pedig csak a tizenhatodik helyről rajtolhat majd vasárnap, így természetesen mindketten nagyon csalódottan nyilatkoztak a kvalifikációt követően.

Kvyat elárulta, a legfőbb problémájuk az, hogy a motorigényes maláj versenypályán nem tudnak jó tempót diktálni.

„Nem volt könnyű időmérő. A Q2-be sikerült bejutnunk, ahol tiszta köreink voltak, a tempónk viszont nem volt rendben, márpedig ez megnehezítette a pozíciókért való küzdelmet” – mondta az orosz.

„Szoros csatát vívtunk Carlosszal, de ma sajnos csak egymás ellen tudtunk küzdeni. Nehéz helyzetben vagyunk, mert nincs meg a sebességünk, noha a legtöbbet hoztuk ki az autóból. Ez egyszerűen nem a mi pályánk.”

„A hosszú etapos tempónk nem tűnik rossznak, de előzni nehéz itt, szóval meglátjuk, hogy alakul.”

A Toro Rosso másik versenyzője, Carlos Sainz elárulta, mindent megtesz azért, hogy előrébb kerüljön a versenyen, bár tudja, nehéz dolga lesz.

„A mai időmérő jól mutatta, mennyire függ a rajtpozíciónk az adott pályától” – fogalmazott Sainz.

„A legutóbbi, szingapúri időmérőn a 6. helyen végeztünk, itt pedig, két héttel később a 16. pozícióban. Pusztán azért, mert a kör nagy részét padlógázzal kell teljesíteni. Nem vagyunk elégedett, mert azért egy kicsit jobb eredményre számítottam, de ez van.”

„Meg kell próbálnunk javítani, mert ha nem, akkor nehezen zárul a szezon. Keményen fogom nyomni holnap, mint mindig – megpróbálok jó rajtot venni és előrelépni.”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!