Toro Rosso: Még elérhető az ötödik hely - F1VILÁG.HU

Toro Rosso: Még elérhető az ötödik hely

HIRDETÉS

Franz Tost, a Toro Rosso csapatfőnöke meg van győződve arról, Max Verstappen és Carlos Sainz segítségével az idei évben elérhetik kitűzött céljukat, azaz a konstruktőri ötödik helyet.


Franz Tost, a Toro Rosso csapatfőnöke meg van győződve arról, Max Verstappen és Carlos Sainz segítségével az idei évben elérhetik kitűzött céljukat, azaz a konstruktőri ötödik helyet.

A faenzai kiscsapat meggyőző teljesítményt nyújtott a 2015-ös idény első felében, ám a sok műszaki hiba miatt nem sikerült mindent kihozniuk autóikból.

Tost azt mondja, ha ezeken a gondokon sikerül felülkerekedni, megszerezhetik a konstruktőri ötödik helyet, és akár a nagytestvér Red Bull Racinget is megszorongathatják.

„Az elmúlt években rendre azt mondtam, hogy 2016-ra a csapat már olyan helyzetben lehet, hogy a legjobb öt hely valamelyikéért harcolhat” – mondta a csapatfőnök a Motorsport.com-nak.

„Az idei szezon elején azt gondoltam, már idén ez lehet a helyzet, mert láttam az autót a teszteken, és ismertem a szélcsatornában kapott eredményeket is. Ezért nagyon magabiztos voltam, hogy már idén elérhetjük ezt a célt.”

„Továbbra is hiszem, hogy megvalósítható, hiszen közvetlen riválisaink nincsenek olyan messze. Azonban pontokat kell szereznünk, máskülönben lehetetlen.”

Bár a kiesések nagy részét a Renault-motorok okozták, Tost elismerte, a csapatnál is voltak gondok.

„Az autónk nagyon-nagyon jó. Van két igazán tehetséges versenyzőnk, akik fantasztikus munkát végeznek. A csapat fejlődik, egyre jobb lesz, de a legfőbb problémánk a megbízhatóság.”

„Az, hogy sok versenyt nem fejeztünk be [10 futamon 9 kiesés – a szerk.], nem tölthet el elégedettséggel. Ez nagyon-nagyon frusztráló. Majdhogynem minden versenyen gondjaink voltak, nemcsak a motorral volt baj, de a csapat is követett el hibákat.”

Hirdetés

Amikor a szakembert arról kérdezték, a Mercedes vagy a Ferrari motorjaival a Toro Rosso esélyes lenne-e a dobogós eredményekre, így felelt: „Közel lennünk a dobogóhoz, az biztos, és néhányszor harcolhatnánk is érte. De jelenleg messze vagyunk ettől.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!