Toro Rosso: Nehéz volt elveszíteni Verstappent - F1VILÁG.HU

Toro Rosso: Nehéz volt elveszíteni Verstappent

HIRDETÉS

A Toro Rosso csapatát irányító Franz Tost elismerte, nem volt könnyű az olasz kiscsapatnak, amikor Max Verstappen a Red Bull Racinghez szerződött.


A Toro Rosso csapatát irányító Franz Tost elismerte, nem volt könnyű az olasz kiscsapatnak, amikor Max Verstappen a Red Bull Racinghez szerződött.

A holland tehetség az idei Spanyol Nagydíjon cserélt helyet Daniil Kvyattal, és rögtön első versenyét megnyerte az osztrák istálló színeiben.

Franz Tost elárulta, a Toro Rossót érzékenyen érintette az, hogy elveszítettek egy olyan kaliberű versenyzőt, mint Verstappen.

„A szezon közbeni versenyzőcsere mindig probléma egy csapat számára” – fogalmazott a szakember.

„A versenyző kétségkívül motiválóan hat a csapat minden egyes tagjára. Max egy különleges versenyző, és idény közben elveszíteni egy olyasvalakit, mint ő, egyáltalán nem könnyű.”

„Daniil Kvyat egy nagyon tehetséges versenyző, de kezdetben nehéz dolga volt, hiszen egy olyan csapattól érkezett, mint a Red Bull – mely toppozíciókért harcol – egy középcsapathoz. De egyre jobb a helyzet.”

Tost elárulta, már akkor hitt Verstappenben, amikor ő még nem is debütált az F1-ben az olasz istálló színeiben.

„Akkor találkoztam vele, amikor még gokartozott, és 2014-ben láttam az összes F3-as versenyét. A norisringi futam után felhívtam [Helmut] Markót, hogy nem volt kockázatos mellette voksolni.”

„Ez a srác hihetetlen, nincs gondja a sebességgel, és a technikai dolgokat is nagyon jól érti, akárcsak a gumikat. Azok után, hogy Japánban részt vett az első szabadedzésen, teljesen világos volt, hogy semmi kockázat nincs az ő szerepeltetésében.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!