Megosztás:

Toro Rosso: Ez volt az eddigi legjobb felkészülésünk

Franz Tost rendkívül elégedett az STR11-es megbízhatóságával.
Franz Tost rendkívül elégedett az STR11-es megbízhatóságával. © Scuderia Toro Rosso

Története legjobb F1-es előszezonján van túl a Toro Rosso csapata – ezt nyilatkozta a minap Franz Tost, az olasz istálló csapatfőnöke.

A faenzai kiscsapat versenyzői, Carlos Sainz és Max Verstappen összesen 1094 kör megtételére voltak képesek az STR11-es versenyautóval a nyolc barcelonai tesztnapon, így a Toro Rosso a Mercedes mögött a második legszorgalmasabb csapat volt a felkészülési időszakban.

Pedig az istállónak nem volt könnyű dolga: a Red Bull bizonytalan jövője miatt csak későn derült ki, hogy az energiaital-gyárosok kiscsapata idén a Ferrari 2015-ös motorjával folytatja a versenyzést a Forma-1-ben.

„Pozitív meglepetés volt a tesztidőszak. Őszintén szólva az elmúlt két-három hónap után nem számítottunk arra, hogy ennyi kört meg tudunk tenni, mert tényleg éjt nappallá téve kellett dolgoznunk azon, hogy időben befejezzük az autót” – mondta Franz Tost.

„Amikor először láttam a váltónkat, és azt, hogy miképp illesztették be az autóba, azt kérdeztem: ’Hogy a fenébe fogjuk ellenőrizni a megbízhatóságát?’

„Nem lehet látni a kábeleket és csöveket, mert minden le van takarva. Szerencsére eddig működött, de a versenyeken is bizonyítanunk kell. Viszont azt kell mondanom, a megbízhatóságot illetően nagyon elégedettek vagyunk jelen pillanatban.”

„A Toro Rosso történetének legjobb felkészülésén vagyunk túl, mert rengeteg kört megtettünk és nagyon sok adatot gyűjtöttünk. Azt gondolom, elég jó szintet sikerült elérnünk versenyzői, mérnöki és csapatszempontból is.”

„Mint azt bizonyára tudják, a célunk az, hogy ötödikként végezzünk a konstruktőrök között, és ahhoz, hogy ezt elérjük, minden futamon jól kell teljesítenünk, pontot kell szereznünk mindig, és alkalomadtán jó lenne a legjobb ötben végezni.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Március 16-án, Melbourne-ben mutatja be a nagyközönségnek 2016-os versenyautójának festését a...

Hozzászólások

( komment)