Törött kerékanya okozta Grosjean kiesését - F1VILÁG.HU

Törött kerékanya okozta Grosjean kiesését

HIRDETÉS
Egy sérült kerékanya okozta Romain Grosjean kiesését a múlt vasárnapi Ausztrál Nagydíjon.
Fotó: Haas

A Haas csapata egy évvel ezelőtt a poklok poklát élte át, amikor mindkét versenyautója pontszerző helyről volt kénytelen kiállni azért, mert a kerékcserék során kétszer is hibáztak az istálló szerelői.

12 hónappal később Grosjean kísértetiesen hasonló körülmények között esett ki Melbourne-ben: a francia versenyző a 7. helyen autózott, bokszkiállása során azonban a bal első kerék nagyon nehezen ment fel, végül pedig 14 körrel később kiesett a versenyből.

Günther Steiner  csapatfőnök elárulta, a problémás kerékcsere során megsérült Grosjean autójának kerékanyája, emiatt lazult le végül a bal első.

„A kerékcserénél láthatták, hogy volt egy problémánk. 7 másodpercet veszített, ott el is ment verseny. Ha végig is megy a futamon, nem szerzett volna pontokat” – fogalmazott a szakember.

„Fel tudták rakni a kereket, szóval nem hagytuk el, ahogy tavaly. De 15 kör után mechanikailag eltört, mert erőltettük.”

Amikor Steinert arra kérték, részletezze a történteket, a szakember kifejtette: „A kerékanya eltört. Fent volt, de amikor levettük, majd felraktuk, megsérült, és végül eltört.”

„Mit mondhatnék? Nem hinném, hogy a gyakorláson múlik a dolog. Jól dolgoztunk, és most egyszerűen csak megtörtént. Szerintem jól felkészültünk az idei évre. Nem igazán hiszek a balszerencsében. Az ember a saját maga szerencséjének a kovácsa.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!