Toto Wolff tiszta vizet öntött a pohárba Bottasszal kapcsolatban - F1VILÁG.HU

Toto Wolff tiszta vizet öntött a pohárba Bottasszal kapcsolatban

HIRDETÉS
Fotó: Formula 1

Tiszta vizet öntött a pohárba hungaroringi nyilatkozatával kapcsolatban Toto Wolff, a Mercedes motorsport-főnöke.

A szakember a vasárnapi Magyar Nagydíj után a Sky Sports F1 televíziónak nyilatkozva azt mondta, Valtteri Bottas kiváló „szárnysegédje” volt Lewis Hamiltonnak a versenyen, amit a finn pilóta nem sokkal később kikért magának.

Bottas azt mondta, beszélni fog a Mercedes vezetőségével, nem érzi még ugyanis azt, hogy eljött az ideje annak, hogy beálljon Hamilton mögé.

Toto Wolff aztán megszólalt az ügyben, és tisztázta nyilatkozatát.

„Pontosan ez az, amikor kontroll nélkül elindulnak a másik irányba olyan dolgok, amiket nem szemtől-szembe vitatunk meg egymással” – mondta a szakember.

„A vasárnapi versenyen a 2. helyről rajtolva,ü az első kör után Valtteri versenye tökéletes szárnysegéd-futam volt – és ezt nem a bajnokságot tekintve mondom, mivel nincs első számú versenyzőnk, és nincs kettes számú versenyzőnk. De így versenyzett.”

„Véleményem szerint ez volt Valtteri legjobb versenye a Mercedesszel az elmúlt években.”

Wolff azt mondja, meglepődött azon, hogy Bottasnak ilyen sokáig sikerült maga mögött tartania a Ferrarikat.

„Nem tudom, mennyi ideje voltak már fent azok a gumik, de szerintem 50-54 kör óta. Teljesen végük volt már. Meglepett minket, hogy sikerült tartania Sebastiant és Kimit több mint 25 körig, és tudtuk, hogy az utolsó 5 kör kritikus lesz.”

Hirdetés

„Azért keserédes ez az eredmény számomra, mert megérdemelte volna a 2. helyet. De talán a szárnysegéd szó nem igazságos számára? Egyszerűen szenzációs versenyt futott, és segítette Lewist bizonyos módon, hogy kiépítse előnyét.”

Bottas egyébként az 5. helyen ért célba, és később egy üzenetet tett közzé, melyben azt írta, nem látja szükségesnek, hogy beszéljen a csapattal a történtekről.

„Nem hívtam össze meetinget a főnökökkel azért, mert Toto azt mondta, tökéletes szárnysegéd voltam ezen a versenyen” – fogalmazott.

„Nincs rá szükség. Csalódott voltam az eredményem miatt, és mindent negatívan láttam egy pillanatra. Tudom, mire gondolt. És ugyanezt mondta volna Lewisról hasonló helyzetben. Egyenlő feltételek mellett versenyzőnk, és 100 százalékig bízom a csapatban ezt illetően. Szóval minden rendben. Tovább fogjuk nyomni, és jönni fognak az eredmények.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!