Tovább csúszik a Force India csomagjának debütálása - F1VILÁG.HU

Tovább csúszik a Force India csomagjának debütálása

HIRDETÉS

Sergio Pérez elmondása szerint tovább csúszik csapata, a Force India új specifikációjú versenyautójának debütálása.


Sergio Pérez elmondása szerint tovább csúszik csapata, a Force India új specifikációjú versenyautójának debütálása.

Azt követően, hogy az indiai kiscsapat új szélcsatornába, a Toyota kölni létesítményébe költözött, a Force India nem tudott időben elkészülni új autójával a 2015-ös évadra, így az csak az utolsó előszezoni teszten debütált.

Bár a csapat abban bízott, az első komolyabb fejlesztési csomag már a Monacói Nagydíjon felkerülhet a VJM08-as modellre, Bob Fernley csapatfőnök-helyettes még a múlt hónapban azt mondta, csak az Osztrák Nagydíjon debütál a jelentős újítás.

Sergio Pérez, a Force India ifjú versenyzője azonban elárulta, nagy a valószínűsége annak, hogy tovább csúszik a projekt.

„Nyilván nagyon keményen dolgozunk a gyárban azért, hogy összerakjuk ezt a csomagot. Nagyon szerettük volna, ha Barcelonára elkészül, de ez nem történt meg, szóval azt gondolom, Silverstone-ban láthatjuk majd először ezt a fejlesztési csomagot” – mondta a mexikói.

Bár a csapat jelenlegi autójának tempója komoly lemaradásban van a riválisokéval, a Force Indiának az évad első versenyein sikerült minimalizálnia a károkat.

„Nagyon nem jó a tempónk, szóval az első négy versenyen tett erőfeszítések igazán különlegesek” – mondta Pérez.

„Azt hiszem, sikerült maximalizálnunk a jelenlegi autót. A spanyolországi verseny különösen nehéz lesz, ha megnézzük, milyen adottságokkal is rendelkezik ez a pálya a leszorítóerő vonatkozásában – ez ugyanis az a terület, ahol a legnagyobb lemaradásban vagyunk.”

„Nem lesznek újításaink, míg néhány más csapatnak igen. De lenyűgöző munkát végeztünk eddig, 1 pontra vagyunk csak a Lotustól, 12-re a Red Bulltól. Ha tehát megérkeznek a fejlesztések, jó helyzetben lehetünk ahhoz, hogy visszavágjunk nekik.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!