Tovább fenyeget a Ferrari: „A tűzzel játszanak!” - F1VILÁG.HU

Tovább fenyeget a Ferrari: „A tűzzel játszanak!”

HIRDETÉS
Fotó: Scuderia Ferrari

A Ferrari elnöke, Sergio Marchionne figyelmeztet, a „tűzzel játszik” az, aki azt gondolja, csak blöffölnek akkor, amikor a Forma-1-ből való kivonulással fenyegetőznek.

Az olasz szakember világossá tette, készen áll arra, hogy hátat fordítson a királykategóriának, ha a bajnokság jövőbeli szabályaival nem értenek majd egyet.

Mivel a Ferrari nem először fenyegetőzik az F1-ből való kivonulással, sokan biztosak abban, eszük ágában sincs távozni – Marchionne azonban azt mondja, vegyék komolyan a szavait.

„Néhányan azt mondják, a 2020/21-es szabályokkal kapcsolatos fenyegetésünk blöff, de a tűzzel játszanak” – mondta a Ferrari elnöke.

„A helyzet megváltozott 2015 óta. Azóta mindenki tudja, ha valamivel fenyegetőzünk, azt meg is csináljuk. Az egyik legnagyobb előny az, hogy a jelenlegi Concorde Egyezmény eltér az előzőektől, és nagyobb szabadságot kínál, még a Liberty Mediával való egyezség tekintetében is.”

„A korábbi szerződés lehetetlenné tette, hogy egy csapat a cirkuszon kívüli alternatívákat értékeljen. Most viszont kielemezhetjük, hogy milyen lehetőségeink vannak arra, hogy a Forma-1-hez hasonló dolgot csináljunk.”

Marchionne azt mondja, egy alternatív széria felépítése igenis opció lehet, ha a csapatok összeállnak.

„Van lehetőség arra, hogy kreáljunk egy alternatív bajnokságot 2020/21-től. Nem zárhatjuk ki ezt sem, de persze szeretném elkerülni, ha lehet. A Forma-1-ben akarom folytatni, de kompromisszumokat kell kötnünk, hogy ne álljon elő az a helyzet, hogy a Ferrari nem tudja megmutatni valódi DNS-ét minden versenyen.”

„Ha ezt nem sikerül megtenni, akkor a Ferrarinak távoznia kell. Hogy a Ferrari ki tud-e vonni további csapatokat is, azt gazdasági szempontból látnunk kell, de szerintem képesek lehetünk rá.”

Hirdetés

Marchionne azt mondja, zavarja, ahogy a Liberty Media igyekszik egyszerűsíteni a technikai szabályokon.

„A legjobban az idegesít, hogy a Liberty Mediánál van egy rendkívüli F1-es tapasztalattal bíró személy, mégpedig Ross Brawn, aki egy olyan irányt kíván venni, ami nincs benne a sport DNS-ében.”

„Az F1 történelmének része vagyunk, tudjuk, mi az, ami ostobaság, is tudjuk, mi az F1. Van egy részlegünk, mely kizárólag az F1-en dolgozik, szóval jól ismerjük. Ki kell egyensúlyoznunk a Liberty és a mi érdekeinket, és szerintem időben meg tudjuk ezt tenni, hogy elkerüljük a Ferrari Forma-1-ből való kivonulását.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!