Tovább folytatta vesszőfutását a Lotus Ausztráliában - F1VILÁG.HU

Tovább folytatta vesszőfutását a Lotus Ausztráliában

HIRDETÉS

Rendkívül gyengén szerepeltek az Ausztrál Nagydíj mai időmérő edzésén a Lotus versenyzői – Romain Grosjeant és Pastor Maldonadót szombaton is technikai problémák sora hátráltatta.


Rendkívül gyengén szerepeltek az Ausztrál Nagydíj mai időmérő edzésén a Lotus versenyzői – Romain Grosjeant és Pastor Maldonadót szombaton is technikai problémák sora hátráltatta.

Grosjean a huszonegyedik pozícióban zárta a kvalifikációt, a csapat tehát tovább folytatta vesszőfutását Melbourne-ben: a francia tehetség értelemszerűen nagyon csalódott volt, ám hisz abban, hogy csapata képes lesz kilábalni a rendkívül nehéz helyzetből.

„Rengeteg problémánk volt ma, és valahányszor megoldottunk egyet, felütötte a fejét egy másik!” – mondta rendkívül csalódottan a 27 esztendős versenyző.

„A srácok nagyon keményen dolgoznak, nehéz helyzet ez mindenki számára. Egyszerűen mindent meg kell tanulnunk, valahányszor pályára gurulunk az autóval. Igen, frusztráló a helyzet, de nekem a legkönnyebb a dolgom, hiszen nem én vagyok az, aki egész éjjel dolgozik az autón.”

„Az egész csapat azért van itt, hogy nyerjen, ha tehát nem a tervek szerint mennek a dolgok, az nem jó. De ha minden összeáll, még igazi szörnyeteg lehet ebből az autóból. A múltban is mentünk már át nehéz időszakokon, szóval most is kijutunk majd belőle.”

Grosjean csapattársa, Pastor Maldonado mért kör nélkül zárta az időmérőt, ám a 107 százalékos szabály ellenére feltehetően rajthoz állhat majd Ausztráliában, Charlie Whiting ugyanis korábban jelezte, a stewardok elnézőek lesznek majd Melbourne-ben.

A Williamstől átszerződött pilóta úgy nyilatkozott, leszegett fejjel folytatják a munkát, és reménykednek a jobb folytatásban.

Hirdetés

„Nagyon nehéz napunk volt ma” – fogalmazott a venezuelai versenyző.

„Keményen dolgozunk, és fontos, hogy optimisták maradjunk. Emellett nem csupán mi küszködünk problémákkal. Tovább folytatjuk a kemény munkát, megpróbálunk keményebben dolgozni, mint a többiek.”

„Az erőforrással volt ma problémánk, emiatt csak későn tudtunk pályára gurulni. Akkorra viszont már elkezdett esni az eső, és annyi volt. Továbbra is koncentráltnak kell maradnunk, folytatnunk kell a munkát – és pontosan így is teszünk.”

„A versenyen a tőlünk telhető legjobbat nyújtjuk majd. A tempónk elég jó lehet, csak össze kell raknunk a köröket.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!