Verstappen vs. Ocon

Továbbfejlesztett Ferrari-motor debütál a Hungaroringen

Fotó: F1VILÁG

Az FIA megerősítette, hogy az F1-es Magyar Nagydíj hétvégéjén továbbfejlesztett Ferrari-motort szerelnek a Haas és a Sauber versenygépeibe.

Már korábban felmerült a pletyka, azonban az FIA most hivatalosan is megerősítette, hogy a Haas és a Sauber istálló megkapja a Ferrari új, továbbfejlesztett motorját a Hungaroringen.

A Ferrari fejlesztési ütemezésének megfelelően először a Haas és a Sauber próbálhatja ki a belső égésű motort, amelyről már a Magyar Nagydíjon részletes visszajelzést tudnak majd adni az olasz gyártónak.

Romain Grosjean, Kevin Magnussen, Charles Leclerc és Marcus Ericsson használhatja majd az új elemet – közülük Magnussen, valamint a két Sauber új turbót és MGU-H rendszert is kap.

A tervek szerint a nyári szünetet követően, Belgiumban már Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen is megkaphatja az új erőforrást, miután az ügyfélcsapatok már letesztelték azt – a hírek szerint ez akár 30-40 plusz lóerőt is jelenthet majd a Ferrarinak.

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

F1-es teszt: Vettel a leggyorsabb délelőtt

Hétfőn megkezdték a tesztelést a Forma-1 csapatai Barcelonában – a Ferrari számára jól indult a nap, Kimi Räikkönen azonban az Alfa Romeóval már pár perc után a sóderágyba csúszott.

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Riportfilm: A Ferrari 2019-es autójának bemutatója

Pénteken egy lenyűgöző prezentáció keretében mutatta be új autóját a Ferrari Forma-1-es csapata. Az SF90-es modellel idén Sebastian Vettel és Charles Leclerc szállhat harcba. A bemutatóról exkluzív riportfilmet készített az F1VILÁG.HU.

Friss hírek