Megosztás:

Továbbra is kétséges az Olasz Nagydíj jövője

Ecclestone még februárban újra összeül a verseny képviselőivel.
Ecclestone még februárban újra összeül a verseny képviselőivel. © Singapore GP

Továvbra is komoly veszélyben a Forma-1-es Olasz Nagydíj, miután a verseny szervezői és Bernie Ecclestone a legutóbbi tárgyalások nem jutottak dűlőre a szerződés részleteivel kapcsolatban.

Az olasz autóklub elnöke, Angelo Sticchi Damiani, valamint Ivan Capelli, a milánói autóklub elnöke abban bíztak, sikerül kedvezőbb feltételeket kiharcolni a versenyrendezés tekintetében.

A verseny képviselői Londonban találkoztak Ecclestone-nal, lapértesülések szerint pedig nem is az évi 18 millió euróról szóló ajánlat gördíthet akadályt a monzai verseny jövőjének útjába, sokkal inkább az, hogy a Forma-1 teljhatalmú ura aggályait fejezte ki az olasz versenyhelyszín menedzsmentjével kapcsolatban.

A 85 éves üzletember állítólag igencsak csalódott, amiért a legendás versenypálya létesítményeit még mindig nem sikerült megfelelően korszerűsíteni. Ecclestone attól tart, hiába írják alá az Olasz Nagydíj új szerződését, a tervezett fejlesztések akkor sem fognak megvalósulni.

A Motorsport.com úgy tudja, Ecclestone még februárban újra össze akar ülni a versenypálya képviselőivel, és hosszú távú garanciákat szeretne.

Az egyébként az egyeztetések során világossá vált, az olasz autóklub elnöke, Angelo Sticchi Damiani mindent megtesz az Olasz Nagydíj megmentéséért, ha tehát Monzával nem sikerült tető alá hozni egy megállapodást, akkor a jövőben Imolába vagy Mugellóba látogathat a Forma-1 mezőnye.

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A Red Bull jelenti majd a mércét 2016-ban a Forma-1-ben ismét gyári csapatként szereplő Renault...

Hozzászólások

( komment)