Trulli: A Toyota harcba szállhat a harmadik helyért - F1VILÁG.HU

Trulli: A Toyota harcba szállhat a harmadik helyért

HIRDETÉS

A Toyota Racing olasz versenyzője, Jarno Trulli úgy gondolja, hogy csapata képes lesz harcba szállni a harmadik helyért az idei évben, miután egyre jobban teljesít vadonatúj versenygépük, a TF108-as kódszámmal ellátott modell.

A Toyota Racing olasz versenyzője, Jarno Trulli úgy gondolja, hogy csapata képes lesz harcba szállni a harmadik helyért az idei évben, miután egyre jobban teljesít vadonatúj versenygépük, a TF108-as kódszámmal ellátott modell.

Annak ellenére, hogy a japán nagyvállalat eddig nem szerepelt túl fényesen a téli teszteken, Trulli szerint a felfrissített aerodinamikai csomag komoly javulást hozott, így optimistán várja az idei évet.

Az olasz versenyző azonban tisztában van azzal, hogy a McLaren és a Ferrari előnye tetemes, de úgy érzi, a Toyota képes lehet majd harcba szállni a harmadik helyért a BMW-vel és a Renault-val.

“Nem tudom, hogyan dolgoznak a többiek, de úgy tűnik számomra, hogy a Ferrari nagyon gyors” – mondta Trulli az Autosportnak az e heti teszteknek helyet adó Barcelonában. “Néhányan már most azt mondják, hogy lefutott a bajnokság. Hosszú a szezon, azonban ha egy olyan csapat, mint a Ferrari, ilyen jól kezd, akkor szinte képtelenség behozni a lemaradást.”

“Meglátjuk, hogy miként muzsikál a Ferrari ezen a héten az új aerodinamikai konfigurációjával. Aztán majd a szezonnyitón Melbourne-ben még tisztább képünk lesz arról, milyenek az erőviszonyok. Azonban arra számítok, hogy a Ferrari és a McLaren az élen állnak, aztán bízom benne, hogy mögöttük lehet a Toyota a Renault-val és a BMW-vel. Szeretném ezt hinni.”

“Úgy gondolom, hogy a Ferrari körülbelül fél másodperccel gyorsabb a McLarennél, és a többiek őket követik. Ez viszont csak az én személyes véleményem, valós adatokkal nem tudom alátámasztani.”

“Azonban úgy gondolom, hogy jobbak lehetünk, mint tavaly, mikor borzalmasan szerepeltünk. A Toyotában rejlő lehetőségekkel nagy dolgokat vihetünk véghez. Csak hinnünk kell bennük, és idő kell hozzá” – tette hozzá Trulli.

A Toyota mindössze 13 pontot szerzett a tavalyi évben, és bízik benne, hogy a TF108 sokkal jobban fog teljesíteni elődjénél az idei esztendőben. Trulli bevallotta, minden eddiginél optimistábban várja a 2008-as bajnokságot, különösen azok után, hogy elégedett az eddig elvégzett munkával.

“Elégedett vagyok, mert az eddig látottak alapján egyértelmű számomra, hogy az idei autó jobb a tavalyinál” – magyarázta. “Sokkal magabiztosabb vagyok. Bahreinben remekül mentünk, hiszen a Ferrari ellen versenyezhettünk, és szerintem ők nagyon, de nagyon gyorsak voltak.”

“Nem voltunk közel hozzájuk, de véleményem szerint jól teljesítettünk. Jövő héten talán már tisztább képet kaphatunk arról, hol is állunk a mezőnyben, és milyen munkát kell még elvégeznünk a szezon kezdetéig.”

Hirdetés

“Magabiztos vagyok, mert a csapat remekül dolgozik, és ahogy azt már Jerezben is mondtam, ez egy teljesen új masina, melyben ki lettek javítva azok a problémák, amik a tavalyi évben hátráltatták a munkát. Stabilabb, így könnyebb vele dolgozni. Természetesen előjöttek más problémák, de ezeket könnyen tudjuk orvosolni. Az alap biztosan jobb. Most az a dolgunk, hogy a lehető legnagyobb ütemben fejlesszünk a szezon során.”

“Az autó általánosan jobb, bár az egyensúlyán van még mit dolgoznunk, mert eddig csak Bahreinben teljesítettünk igazi tesztprogramot. Jerezben és Valenciában csak az új elemeket próbálgattuk, hogy megtudjuk, mik az erősségeink, és mik a gyengéink. Azt kell mondjam, a hosszú etapok alatt kiválóan teljesítünk, gyors a versenysebességünk. Az egykörös teljesítményünkkel viszont még akadnak gondok” – tette hozzá Trulli.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!