Trulli elégedett a Toyota új autójával - F1VILÁG.HU

Trulli elégedett a Toyota új autójával

HIRDETÉS

Jarno Trulli elégedetten nyilatkozott a Toyota TF108-as teljesítményéről, miután hétfőn alkalma nyílt kipróbálni csapata legújabb versenygépét a spanyolországi Jerezben.

Jarno Trulli elégedetten nyilatkozott a Toyota TF108-as teljesítményéről, miután hétfőn alkalma nyílt kipróbálni csapata legújabb versenygépét a spanyolországi Jerezben.

A kölni bázisú csapat múlt héten leplezte le vadonatúj négykerekűjét, melynek próbaköreit már vasárnap délután megtette a spanyol ringen, mielőtt még megkezdte volna annak háromnapos tesztprogramját hétfőn Jerezben.

Trulli összesen 84 kört teljesített az e heti tesztek első napján, és a nyolcadik legjobb időt futotta meg. Az olasz versenyző elégedetten nyilatkozott a nap végén, mert úgy érzi, előrelépés az új autó, elődjéhez képest.

“Eredményes napot zártunk, elég sok kört megtettünk” – mondta az olasz pilóta a nap végén a riportereknek. “Jelenleg csak arra koncentrálunk, hogy minél több kilométert megtegyünk, és megértsük az új autót, amely több szempontból is más elődjénél.”

“A nap végére komoly előrelépést sikerült elérnünk a beállítások és az egyensúly terén, ami a köridőkben is megmutatkozott. Még csak az elején vagyunk, de azt kell mondjam, elégedett vagyok.”

“Ez egy teljesen más autó. Komoly előrelépés elődjéhez képest. Még nem tudjuk kiautózni a benne rejtőző hatalmas erőt és lehetőségeket, hiszen sok munka áll még előttünk. Hamarosan minden a helyére kerül, és akkor tökéletes lesz az autó, de egyelőre még a tanulás fázisában vagyunk” – tette hozzá Trulli.

A tegnapi edzés vizes pályán vette kezdetét, így a versenyzőknek lehetőségük nyílt arra, hogy megérezzék, milyen a csúszós pályán vezetni. A Toyota olasz versenyzője elmondta, nem egyszerű vezetni az esőben, de nem is olyan borzalmas, mint ahogy azt korábban gondolta.

“Számomra minden rendben volt. Nem volt túl rossz. Talán akkor voltunk egy kis gondban, mikor nem tudtuk megfelelő hőfokra hevíteni az abroncsokat. De hangsúlyozom, nem volt olyan borzalmas. Nehéz volt, de ez természetes.”

“Minden attól függ, mire számítasz. Nem mehetsz be szélesen a kanyarokba és várhatsz arra, hogy majd a kipörgésgátló megoldja a helyzetet. Nincs többé kipörgésgátló az autókban. Óvatosnak kell lenned, és sokkal egyenletesebben kell vezetned” – tette hozzá az olasz pilóta.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!