Trulli győzelemmel tartaná a Toyotát a Forma-1-ben - F1VILÁG.HU

Trulli győzelemmel tartaná a Toyotát a Forma-1-ben

HIRDETÉS

Jarno Trulli szerint létfontosságú a Toyota számára, hogy megszerezze első futamgyőzelmét az idei bajnokságban, máskülönben veszélybe kerülhet a japán gyártó jövője a Forma-1-ben.

Jarno Trulli szerint létfontosságú a Toyota számára, hogy megszerezze első futamgyőzelmét az idei bajnokságban, máskülönben veszélybe kerülhet a japán gyártó jövője a Forma-1-ben.

Azt követően, hogy a Honda december elején bejelentette, hogy azonnali hatállyal leállítja F1-es programját, és elhagyja a királykategóriát, egyre több híresztelés látott napvilágot azzal kapcsolatban, hogy a Toyota is fontolgatja távozását.

A világ legnagyobb autógyártója azonban megerősítette, esze ágában sincs elhagyni a Forma-1-et, ám Trulli úgy gondolja, csak abban az esetben van jövője csapatának, ha az idei évben legalább egyszer felállhat a dobogó legmagasabb fokára.

“A Toyota üzenete egyértelmű: folytatni fogjuk Forma-1-es programunkat, azonban mindnyájunkra hatalmas felelősség hárul, hiszen meg kell szereznünk első győzelmünket, ami döntő lehet a jövőre nézve” – idézte Trullit a Gazzetta dello Sport.

Az idei évben számos új szabály kerül bevezetésre: változik az autók aerodinamikája, visszatérnek a slick gumik, és bevetésre kerül a kinetikus energiatároló rendszer (KERS). Utóbbi jelenti talán a legnagyobb kihívást a résztvevőknek, és a Toyota már jelezte, a hibrid rendszer nélkül vág neki az idénynek.

Trulli azonban nem sokat tud az új rendszerről, és annak fejlesztéséről.

“Nem sokat tudok a KERS rendszerről: Úgy gondolom, hogy ez egy belső projekt, melyről minket versenyzőket nem igazán informálnak” – mondta az Autosprint magazinnak. “Félek-e attól, hogy nem készül el időben? Nos, az energiatároló rendszer számos megválaszolatlan kérdést felvet.”

“Senki nem tudja, mire lehet képes az új rendszer, ahogy azt sem, mik lehetnek a hátrányai. Először is a megbízhatóságát kell tökéletesíteni. Csak azután lehet tovább folytatni a fejlesztését.”

“Megmondom őszintén, igen nagy ellentmondást látok abban, hogy miközben minden erőnkkel azon vagyunk, hogy csökkentsük a költségeket, dollármilliókat költünk az új rendszer fejlesztésére. Azonban ez csak az én személyes véleményem” – tette hozzá Trulli.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!