Trulli kivárásra játszik, a Toyota döntésére vár - F1VILÁG.HU

Trulli kivárásra játszik, a Toyota döntésére vár

HIRDETÉS

Jarno Trulli tartja magát ígéretéhez, és készen áll megvárni, hogy a Toyota a novemberben megrendezésre kerülő igazgatótanácsi ülésén döntést hozzon a forma-1-es csapat jövő évi költségvetéséről, és csak azután dönt jövőjéről.

Jarno Trulli tartja magát ígéretéhez, és készen áll megvárni, hogy a Toyota a novemberben megrendezésre kerülő igazgatótanácsi ülésén döntést hozzon a forma-1-es csapat jövő évi költségvetéséről, és csak azután dönt jövőjéről.

A Toyota F1 elnöke, John Howett az elmúlt hetekben többször is hangsúlyozta, hogy bár továbbra is tárgyalásban állnak mindkét pilótájukkal, minden jel arra utal, hogy Trulli elhagyja a csapatot a következő idényben, mert nincs egyetértés a fizetésében.

Howett kerek perec kijelentette a Reutersnek adott nyilatkozatában, hogy az olasz versenyző nincs megelégedve azzal az összeggel, amit a jövő évre felkínáltak neki.

Trulli azonban egyelőre még nem fordít hátat a Toyotának, ugyanis meg akarja várni, hogy a vezetőség miként dönt a jövő évi költségvetésről, aminek ismeretében azt is tudni fogja, hogy mik a csapat anyagi lehetőségei és határai.

“Van egy egyezségem Tadashi Yamashinával (csapatfőnök), aki korábban arra kért, hogy várjak november 15-ig, mikor a Toyota döntést fog hozni forma-1-es jövőjéről. Tartani akarom magam az egyezséghez, ezért sem keresek más megoldást” – idézte Trullit a Gazzetta dello Sport.

Az olasz versenyző azonban úgy érzi, hogy a csapaton belül van valaki, aki nagyon nem szeretné, ha maradna, és bár nem mondta ki, célzott arra, hogy ez a valaki éppen az elnök, John Howett lehet.

“Egyelőre nem tudom, hogy a Toyotának mik a tervei velem, és úgy érzem, valaki a médián keresztül ki akar csinálni. Számos valótlan dolgot olvastam magamról a sajtóban. Igazából immáron legalább két hónapja nem beszéltem a csapattal a szerződésemről” – mondta.

“Szóval vagy valaki piszkos játszmát játszik, vagy a sajtó rosszul idézi, és elferdíti azt, amit mond. Fogalmam nincs, de megpróbálok higgadt maradni. Azt gondolom, hogy nagyon nehezen lehetne olyan embert találni a csapatban, aki ne akarná, hogy itt legyek a jövő szezonban, persze kivéve azt az egyet.”

Abban az esetben, ha Trullinak távoznia kell, a jövő évben bemutatkozó új Lotus F1 Teamnél minden bizonnyal lesz hely számára, ahol az a Mike Gascoyne tölti be a technikai igazgatói posztot, aki nagy Trulli rajongó hírében áll, és dolgozott is már együtt az olasz pilótával.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!