Trulli nem mondott le a vb-címről - F1VILÁG.HU

Trulli nem mondott le a vb-címről

HIRDETÉS

Jarno Trullival egy belvárosi bevásárlóközpont előtt, a Toyota kamion tetején sikerült interjút készítenünk.

Jarno Trullival egy belvárosi bevásárlóközpont előtt, a Toyota kamion tetején sikerült interjút készítenünk.

Milyen időjárásnak örülnél a legjobban a hétvégén?

Jarno Trulli: Bármilyen körülmény megfelel, de ha eső lesz, akkor egy kaotikus versenyre számítok, sokkal kaotikusabbra, mint egy futammal ezelőtt a Nürnburgringen. Azon körülmények között viszont ez volt a legtöbb, amit kihozhattunk.

Mit gondolsz, hol végzet az idei világbajnokságban?

Jarno Trulli: Meglátjuk. Eddig elég változatos évünk volt, a középmezőnyben küzdünk. Minden versenyen egy-két pont érhető el reálisan nézve, mivel a Ferrari és a McLaren lényegesen előrébb tart nálunk, de ez egy kemény meló. Nyílt még a verseny, bármi lehetséges. Sose tudhatjuk, mi lesz, a legfontosabb, hogy a versenyre koncentráljunk.

Dolgoztál már együtt Flavio Briatore-val, mint ahogy azt most honfitársad, Giancarlo Fisichella teszi. Mit gondolsz, mennyire jön ki az olasz csapatfőnökkel, tényleg olyan kemény, ahogy azt egyesek híresztelik?

Jarno Trulli: Igen, dolgoztam vele együtt, de hát ő is csak egy csapatfőnök. Viszont most már a Toyotánál vagyok, és bár most jóba vagyok vele, nem cáfolom, hogy renault-s pályafutásom végén már nem jöttünk ki olyan jól egymással.

Úgy néz ki, idén végre legyőzöd csapattársad, Ralf Schumachert. Az autó jobban fekszik a te vezetési stílusodnak, vagy minek tudható be ez a hatalmas különbség?

Jarno Trulli: A tavalyi évhez képest változtak a szabályok. Nincs többé edzésgumink, sokkal természetesebben viselkedik az autó, és ez egyszerűen jobb nekem. Tíz év alatt sokat változott minden a F1-ben. Amíg élvezem a vezetést, és ennyire az életem része, addig mindig arra törekszem majd, hogy minél előrébb végezzek.

Többször is megnyerted az Aryton Senna gokart emlékversenyt. Találkoztál vele személyesen?

Hirdetés

Jarno Trulli: Egyszer az egyik gokart versenyem után a díjátadáskor ő adta át a kupát. De ez még persze azelőtt volt, mielőtt tragikus módon elhunyt.


Nehéz-e minden évben formába hoznod magadat, megfelelni az új szabályoknak csapatszinten?

Jarno Trulli: Minden év egy új kihívás mindenki számára, mindent a nulláról kezdünk, újragondolunk, de bármi megszokható pár száz kilométernyi tesztelés után.

Az elkövetkezendő öt évben mik a terveid?

Jarno Trulli: Különösebben nem érdekel.

A hátad mögött sokan “Mozgó Sikánnak” neveznek. Mit gondolsz erről?

Jarno Trulli: Pontosan mire is gondolsz? Ezt még nem is hallottam.

Igazából arra gondolok, hogy amikor lassan haladsz, és egy gyorsabb versenyző mögéd kerül, nehezen engeded el.

Jarno Trulli: (nevet) Ja, hogy úgy érted, hogy túl jól védem a pozíciómat? Hát igen, talán a többi versenyző nem olyan jó ebben, mint én, de általában úgyis én szoktam előzni az előttem haladókat.

Mint szakértője, mit gondolsz a magyar borokról?

Jarno Trulli: Nagyon sok magyar bor ismert világszinten, mint például a Tokaji, de ez teljesen más fajta, mint ahonnan én származom, viszont jellegzetesen magyaros íze van.

Jobb, mint a te borod?

Jarno Trulli: Nem az a döntő, hogy jobb-e vagy sem. Minden bornak jellegzetes íze van és nem is igazán összehasonlíthatóak. Eldöntheted, hogy szereted-e vagy sem, az ízlésed dönti el. De szeretem a magyar borokat.

A Trulli család közismert a motorsport szeretetéről. Édesapád Jarno Saarinenről, a legendás finn motorkerékpár bajnokról nevezett el. Fiaid, Enzo és Marco követni fognak?

Jarno Trulli: Igazából nem tudom. Teljesen más karakterek. Azonban menedzserek, szerelők is lehetnek még, akár a Forma-1-ben is.

Az olasz rajongók élnek-halnak a motorsportért, de még mindig csak egy olasz világbajnokot ismerünk, Alberto Ascarit. Te, Fisichella vagy Liuzzi, megdöntitek valaha is ezt a rekordot?

Jarno Trulli: Minden attól függ, hogy a megfelelő időben a megfelelő csapatnál és a megfelelő autóban legyél. Jelenleg úgy érzem, egy remek csapatban vagyok, ugyan világbajnoki címre még nem vagyunk képesek, de a potenciálunk megvan, ezt az eredményeink is mutatják, úgyhogy a jövőben odaérhetünk.

És civilként milyen autót vezetsz?

Jarno Trulli: Egy Lexusom van.

Mitől jó egy versenyző?

Jarno Trulli: Sok mindentől függ, de elsősorban legyen tehetséges, motivált, ugyanakkor szerencsés. Jó autóval és jó csapattal rendelkezzen.

Hamilton meglepetés volt számodra?

Jarno Trulli: Lewis mindenkinek meglepetés volt, komolyan mondom.

Nyerd meg Trulli sisakját dedikálva

Az F1világ.hu egy Jarno Trulli által személyesen dedikált kártyát (lásd. alsó kép) sorsol ki a helyes válaszokat beküldők között.


Melyik évben nyerte meg első versenyét Trulli a Forma-1-ben?
A 2003
B 2004
C 2005

Melyik csapatban versenyez Trulli?
A Toyota
B Renault
C Red Bull

Mikor született Trulli?
A 1974
B 1975
C 1976

A válaszokat az info@f1vilag.hu címre várjuk. (A levélben egymás alatt három betű szerepeljen.)
A játékot 2007. augusztus 5-én, vasárnap éjfélkor zárjuk le.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!