Trulli türelemet kér a Lotus rajongóitól - F1VILÁG.HU

Trulli türelemet kér a Lotus rajongóitól

HIRDETÉS

A Lotus olasz pilótája, Jarno Trulli tisztában van azzal, hogy csapatának időre van szüksége ahhoz, hogy hozza az eredményeket, de úgy érzi, a szezon végéhez közeledve, akár a pontszerzésre is reális esélyük lehet.

A Lotus olasz pilótája, Jarno Trulli tisztában van azzal, hogy csapatának időre van szüksége ahhoz, hogy hozza az eredményeket, de úgy érzi, a szezon végéhez közeledve, akár a pontszerzésre is reális esélyük lehet.

A Lotus a múlt héten mutatta be vadonatúj versenygépét, amely a csapat technikai igazgatója, Mike Gascoyne szerint még számos területen kompromisszumokat tartalmaz, azonban úgy érzi, hogy kiváló fejlesztési programjuknak köszönhetően, meglepetésekkel szolgálhat a bajnokság végéhez közeledve.

Trulli is tisztában van azzal, hogy nem jönnek majd azonnal a sikerek, időre lesz szükségük ahhoz, hogy felvegyék a tempót, így nincsenek is komoly elvárásai az idei évet illetően.

“Türelmesnek kell lennünk” – mondta az olasz. “Az első évben megbízhatónak kell lennünk, egyenletes, és folyamatos fejlődét kell elérnünk. Nem számíthatunk arra, hogy csatlakozunk, és azonnal az élen leszünk, ez nem lenne reális.”

“Már az hatalmas szó, hogy itt vagyunk, hiszen csak szeptemberben tudta meg a csapat, hogy indulási jogot kapott az idei évre. Az új autót már leteszteltük egy bejáratás keretén belül Silverstone-ban, és eddig úgy tűnik, minden rendben van.”

“Hamarosan Bahreinbe vesszük az irányt, ahol elsődleges célunk az lesz, hogy mindkét autót behozzuk a célba. Jól akarunk kezdeni, és folyamatosan fejlődni. A szezon végére, ha sikerül a középmezőnnyel csatáznunk, akkor már elégedettek leszünk.”

A Lotus a héten már megkezdi első hivatalos tesztprogramját Jerezben, ahol az elmúlt héthez hasonlóan szerdától szombatig folyik majd a körözés, immáron 11 csapattal.

Trulli szerint lesznek problémáik, amiket meg kell oldaniuk az első időkben, de bízik abban, hogy ezeken hamar túljutnak majd, és lesz lehetősége pontokat szerezni a szezon második felében.

“Tudjuk, hogy nem lesz egyszerű, és egyre kevesebb az időnk, hogy felkészüljünk az idei szezonra” – folytatta. “Nagyon tisztelem azokat az embereket, akik ezen a projekten dolgoznak, de reálisan kell látnunk az esélyeinket.”

“Rengeteget kell még dolgoznunk, és számítanunk kell arra, hogy számos probléma előjön, amit meg kell oldanunk. Az első pont azonban mindenki számára megható lesz. Lépésről lépésre kell haladnunk. Tudom, hogy türelmesnek kell lenni, egy hosszú távú projekt ez, ahogy a szerződésem sem egy évre szól.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!