Tüdőtranszplantáción esett át Niki Lauda

Fotó: Red Bull Ring
SPIELBERG,AUSTRIA,08.JUL.17 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring, Styrian Green Carpet. Image shows chairman of the advisory board Niki Lauda (Mercedes). Photo: GEPA pictures/ Christian Walgram - For editorial use only. Image is free of charge.

Csütörtökön tüdőtranszplantáción esett át a Forma-1 korábbi háromszoros világbajnoka, Niki Lauda.

A Mercedes nem ügyvezető elnökeként tevékenykedő osztrák már a németországi F1-es versenyhétvégén sem vett részt, mint kiderült, influenzaszerű tünetekkel a bécsi kórházba szállították.

Szerdán jött a hír, Laudát az intenzív osztályon is kezelték, az ORF című osztrák televízió szerint pedig állapota nagyon súlyos volt – olyannyira, hogy csütörtökön tüdőtranszplantáción esett át.

A bécsi városi kórház nemrég közleményben erősítette meg mindezt – a műtétet Walter Klepetko mellkasi sebész, valamint Konrad Hötzenecker, a klinikai osztály vezetői végezték el sikeresen.

Az 1976-ban súlyos versenybalesetet szenvedő Lauda korábban már két veseátültetésen is átesett: 1997-ben testvérétől, 2005-ben pedig feleségétől kapott új szervet. Tüdeje a nürburgringi súlyos baleset óta csak részben funkcionált.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!