Megosztás:

Úgy tűnik, mégsem tér vissza a régi időmérő

Tovább bonyolódik az időmérő körüli huzavona.
Tovább bonyolódik az időmérő körüli huzavona. © Pirelli

Könnyen elképzelhető, hogy a jövő hétvégi Bahreini Nagydíjon mégsem térnek vissza a régi időmérő-formátumhoz a Forma-1 csapatai.

A királykategória elöljárói az évad kezdete előtt nem sokkal szavazták meg az F1-es kvalifikációjának átszervezését, ám az új szisztéma a rajongók és a csapatok körében is kudarcot vallott az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon.

A Forma-1 csapatai már az időmérő másnapján, vasárnap megállapodtak abban, hogy Bahreinben már újra a régi rend szerint zajlik a kvalifikáció, most azonban úgy tűnik, ez mégsem olyan biztos.

A Motorsport.com című internetes lap szerint ugyanis a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) nem támogatja mindezt, ezért egy alternatív megoldást fontolgatnak.

Mivel az F1 Bizottsága és a Motorsport Világtanács csütörtök délután várhatóan dönt a kérdésben, úgy tűnik, a Q1-ben és a Q2-ben a Melbourne-ben alkalmazott szisztéma marad érvényben – azzal a különbséggel, hogy a kiesések előtt több időt hagynak a mezőnynek. A kvalifikáció utolsó szakaszában viszont változás lesz, ott a tavalyi évig használt rendszerhez hasonlót iktatnak be.

Amint kidolgozták a bahreini terveket, az F1 elöljárói elkezdenek munkálkodni a hosszabb távú megoldásokon is.

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner biztos benne, csapata a 2016-os szezon...

Hozzászólások

( komment)