Úgy tűnik, Albon lesz a befutó a Toro Rossónál! - F1VILÁG.HU

Úgy tűnik, Albon lesz a befutó a Toro Rossónál!

HIRDETÉS
A legfrissebb sajtóhírek szerit Alexander Albon lehet Daniil Kvyat csapattársa 2019-ben a Toro Rosso Forma-1-es csapatánál.
Fotó: Formula 2

A legfrissebb sajtóhírek szerint Alexander Albon lehet Daniil Kvyat csapattársa 2019-ben a Toro Rosso Forma-1-es csapatánál.

Az Autosport című brit szaklap úgy tudja, a Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko a Nissannal folytat tárgyalásokat, a 22 esztendős versenyző ugyanis a japán gyártó színeiben versenyezne a Forma-E-ben.

Úgy tudni, az ügy napokon belül eldőlhet, a Nissannál azonban igencsak frusztráltak amiatt, hogy elveszíthetik egyik versenyzőjüket.

Albon egyébként a héten tesztelt volna a Nissannal Valenciában csapattársával, Sebastien Buemivel együtt, ám kedden nem jelent meg a gyakorláson.

Az angliai születési, ám thai nemzetiségű versenyző még a Magyar Nagydíj idején döntött úgy, az elektromos versenysorozatban folytatja pályafutását, és több évre szóló megállapodást kötött a Nissannal, melynek csapatát a DAMS üzemelteti, mellyel Albon 2018-ban négy Forma-2-es versenyt is megnyert.

Miután akkoriban kiderült, hogy Daniel Ricciardo a Renault-hoz szerződik, a Red Bull pedig Pierre Gasly-val pótolja őt jövőre, a Toro Rossónál megüresedett egy hely – a Red Bull pedig korábban, a gokartos időkben, illetve a Forma-Renault-ban támogatta Albont, 2012 után azonban elköszöntek egymástól.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!