Megosztás:

Ugyanakkorát lépett előre a Mercedes és a Ferrari

Számos újítást vonultattak fel a csapatok Barcelonában.
Számos újítást vonultattak fel a csapatok Barcelonában. © Mercedes AMG Petronas Motorsport

A háromszoros világbajnok Lewis Hamilton szerint a Mercedes és a Ferrari nagyjából azonos mértékű előrelépéseket tett új fejlesztéseinek köszönhetően Barcelonában.

Hamilton mindkét pénteki szabadedzésen a leggyorsabbnak bizonyult, a Ferrarik hátránya pedig 3-4 tized volt a nap végén a Mercedesszel szemben.

A brit versenyző azonban úgy véli, a két csapat között ennél jóval kisebb a különbség.

„Kétségkívül előrelépést jelentenek az új fejlesztéseink. Mindenki keményen dolgozott azon, hogy ezeket feltehessük az autóra itt – mint ahogy minden csapat” – mondta Hamilton.

„Nagyszerű munkát végeztek a csapatnál azért, hogy előrelépjünk ebben a küzdelemben és megerősödjünk. Mindannyian előreléptünk. Igazából nem sok minden változott, úgy tűnik, a különbség köztünk és a Ferrari között kevesebb mint 1 tized, ami ugyanakkora, mint a legutóbbi versenyen. Mindkét csapat nagyjából hasonló mértékű előrelépést tett.”

Hamilton hozzátetette, az új fejlesztéseknek hála a Mercedes autója teljesen másképp viselkedik, mint a februári előszezoni teszteken, Barcelonában.

„Rengeteg munkát fektettünk az autóba. Ég és föld a különbség ahhoz képest, amikor először vezettem itt az autót a teszteken.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Hazai közönsége előtt alig tudott pályán lenni Fernando Alonso, azonban igyekszik optimista...

Hozzászólások

( komment)