Új bizonyítékokat gyűjt a Ferrari a Vettel-incidenshez

Fotó: Scuderia Ferrari
Sebastian Vettel, Ferrari, Montreal
Hivatalos fellebbezést nem nyújt be Sebastian Vettel montreali büntetése ellen a Ferrari, az olasz istálló azonban nem hagyja annyiban a dolgot: más utat választ, hogy érvényt szerezzen igazának.

Vettel a pole pozícióból indulva elsőként szelte át a célvonalat a Kanadai Nagydíjon, ám 5 másodperces időbüntetéssel sújtották, miután egy kicsúszást követően „veszélyesen” tért vissza a pályára, „elkerülő manőverre” kényszerítve ezzel üldözőjét, Lewis Hamiltont.

A győzelem így Hamilton ölébe hullt, a versenybírók döntésén pedig sokat felháborodtak, köztük természetesen a Ferrari is.

A Ferrarinak a verseny leintését követően 96 órája van arra, hogy hivatalosan megerősítse fellebbezési szándékát, ám úgy tudni, a maranellóiak más utat választanak.

Ennek legfőbb oka az, hogyha az ügy a fellebbezés révén az FIA Nemzetközi Fellebviteli Bírósága elé kerül, ott a csapatnak nem lesznek túl jó esélyei, hiszen a szövetség saját szabályzata kimondja, hogy a versenyek közben alkalmazott szankciókat nem lehet megfellebbezni, így azt egész egyszerűen elutasíthatják.

Az FIA Nemzetközi Sportkódexe azonban lehetőséget ad a sorozatban résztvevőknek arra, hogy felülvizsgáljanak bizonyos döntéseket, amennyiben új bizonyítékok merülnek fel. Ezen kérelem benyújtásához 14 nap áll rendelkezésre.

A versenybírók szerint Vettel veszélyesen tért vissza a pályára | Fotó: Mercedes

Amennyiben a Ferrari él ezzel a lehetőséggel, úgy új bizonyítékokkal kell előállnia, hogy azokkal meggyőzze a kanadai versenybírókat, vagy az őket helyettesítő stewardokat.

„Még dolgozunk az ügyön, és további bizonyítékokat gyűjtünk” – mondta a Ferrari szóvivője.

Habár a versenybírók a rendelkezésre álló videófelvételek és telemetriai adatok alapján hozták meg döntésüket, a Ferrarinál úgy gondolhatják, további adatokkal tudják alátámasztani igazukat. Hogy ez elegendő lesz-e ahhoz, hogy Vettel büntetését semmissé tegyék, ezáltal pedig megváltoztassák a Kanadai Nagydíj végeredményét, az nagy kérdés…

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!