Verstappen vs. Ocon

Új festést kap a Mercedes Barcelonában

Megváltozik a Mercedes Forma-1-es versenyautóinak festése a hétvégi Spanyol Nagydíjon – árulta el Niki Lauda, a brackley-i gárda nem ügyvezető elnöke.


Megváltozik a Mercedes Forma-1-es versenyautóinak festése a hétvégi Spanyol Nagydíjon – árulta el Niki Lauda, a brackley-i gárda nem ügyvezető elnöke.

Ahogy a legtöbb csapat, úgy a német istálló is komoly újításokat vonultat fel hétvégén, Barcelonában – ám riválisaival ellentétben nemcsak az új fejlesztések miatt változik meg a W04-es versenygépek külleme, a legnagyobb változás ugyanis az autók festésében lesz felfedezhető.

A Bild című lap jelentése szerint a Mercedes autói Spanyolországban már sokkal kevésbé lesznek szürkék, inkább ezüst színben pompáznak majd.

„Szerettük volna, ha az autók sokkal inkább tűnnek Ezüstnyilaknak” – mondta Niki Lauda.

„És úgy véljük, hogy ez a csapatnak is jó, mert az új kinézet új motivációt is jelent.”

A festésnél viszont sokkal fontosabb azok az újítások, melyekkel a csapat a hétvégi megmérettetésre készül: egy új kipufogórendszert, valamint első- és hátsó szárnyat is kipróbál a Mercedes a pénteki edzéseken.

„Az európai szezon során pályánként szeretnénk 1-2 tizedet javulni. Az évad elején jó munkát végeztünk, most pedig nagyon fontos, hogy gyorsabb ütemben fejlesszünk, mint ellenfeleink.”

Sokak szerint a Mercedesnek minden oka megvan az optimizmusra Barcelona előtt, ezen a pályán ugyanis az Ezüstnyilak az előszezoni teszteken igencsak versenyképesek voltak. Lauda szerint azonban nem kell túl nagy elvárásokat támasztani velük szemben.

„Nem, nem vagyunk favoritok” – mondta. „A Pirelli új gumikkal érkezik, és senki sem tudja még, hogyan működnek ezek.”

 

Kapcsolódó cikkek

Tovább tanulmányozza a Ferrari autóját a Mercedes

Tovább folytatja a Ferrari aerodinamikai koncepciójának feltérképezését és kiértékelését a Mercedes csapata, habár a német istálló magabiztos győzelmet szerzett az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon.

Friss hírek