Új győztes született: Bottas nyert Szocsiban! - F1VILÁG.HU

Új győztes született: Bottas nyert Szocsiban!

HIRDETÉS
Russian Grand Prix Race

Valtteri Bottas megszerezte élete első győzelmét az Orosz Nagydíjon, a Mercedes mögött a két Ferrari végzett Sebastian Vettel-Kimi Räikkönen sorrendben.

Valtteri Bottas megszerezte élete első győzelmét az Orosz Nagydíjon, a Mercedes mögött a két Ferrari végzett Sebastian Vettel-Kimi Räikkönen sorrendben.
Fernando Alonso és a McLaren drámája tovább folytatódik: a spanyol számára már a rajt előtt, a felvezető körön véget ért a verseny, miután autója megállt a pályán, a mezőnyt így újabb felvezető körre küldték.

EGY JÓ RAJTTAL KEZDŐDÖTT

A rajt Valtteri Bottas számára indult a legjobban, aki lerajtolta mindkét Ferrarit, és az élre állt – a másik Mercedes, Lewis Hamilton viszont maradt a negyedik pozícióban. Az első körben Romain Grosjean és Jolyon Palmer ütközött össze, az eset miatt pedig be kellett küldeni a biztonsági autót – az incidens következtében mindketten kiestek.

Ricciardo számára is korán véget ért a verseny: a Red Bull fékjeivel akadt probléma, így az ausztrál kénytelen volt a bokszba hajtani.

AZ UTOLSÓ ETAPRA MARADT A DÖNTÉS

Az élmezőnyben Valtteri Bottas kezdte meg a kerékcseréket, a Ferrari pedig Sebastian Vettelt kint tartotta a pályán egészen addig, amíg az abroncsok engedték. A kiállást követően a német a mercedeses mögé érkezett vissza, így az volt a feladata a verseny hátralévő részére, hogy felzárkózzon és a pályán előzze meg őt.

A verseny utolsó köreire Vettel utol is érte Bottast, és az utolsó kanyarig nyomás alatt tartotta őt, azonban végül nem sikerült megszereznie a győzelmet.

Lewis Hamilton küszködött az autóval a futam során, így ő csak a negyedik helyen ért célba, mögötte Max Verstappen végzett a Red Bull-lal. A két Force India erős teljesítményt mutatott Szocsiban, mindkét versenyző pontszerző helyen végzett: Sergio Perez a 6., Esteban Ocon pedig a 7. pozícióban végzett.

[tie_full_img][/tie_full_img]

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!