Új ötletekkel kísérletezik a Honda Bahreinben - F1VILÁG.HU

Új ötletekkel kísérletezik a Honda Bahreinben

HIRDETÉS
Bahrain Grand Prix Qualifying

Számos újítással kísérletezik a kedden és szerdán tartandó bahreini teszten a McLaren motorpartnere, a Honda, mely minden követ megmozgat azért, hogy felzárkózzon a botrányos idénykezdet után.

A japán gyártónál pontosan tudják, a teljesítményen és a megbízhatóságon is mihamarabb javítaniuk kell, Haszegava Juszuke, a vállalat F1-es főnöke pedig elárulta, Bahreinben rengeteg feladat vár rájuk ma és holnap.

„Több ötletet is tesztelni fogunk” – mondta a szakember a Motorsport.com című internetes lapnak. „De nem lesz egy teljesen új motorunk.”

A Honda az eredeti tervek szerint a monacói, vagy a kanadai versenyen vetheti be vadonatúj erőforrását, ám hallani olyan híreket is, melyek szerint akár már Spanyolországban bemutatkozhat egy új specifikáció.

„Nem döntöttünk úgy, hogy felfedjük ezeket a terveket. Megvannak a magam céljai, de mivel még nem vagyunk készen, nem árulunk el részleteket. Nem akarom, hogy a rajongók túl sokat várjanak, szóval inkább várnék még” – mondta Haszegava.

„Ugyanakkor jelen helyzetben nem ülhetünk tétlenül. Nagyon fontos, hogy fejlesszünk.”

A Hondánál nemcsak a motorerő jelent problémát, hiszen Bahreinben például komoly gondok voltak a hőenergia-visszanyerő rendszerrel (MGU-H) is. A japán gyártó jelenleg még keresi a válaszokat ezekre a problémákra.

„Még pár napot várnunk kell, hogy kiderüljünk, mi is történt. De a teszten ki kell találnunk valamit, még ha az az utolsó napon is lesz.”

A Honda motorgondjai miatt Stoffel Vandoorne el sem indulhatott a bahreini versenyen.

Hirdetés

„Még nem tudjuk az okokat, de lecsökkent a víznyomás… méghozzá az MGU-H környékén. Úgy tűnik, ugyanaz a gond, csak egy kicsit más. De még nem volt időnk a megfelelő elemzésre.”

Haszegava elárulta, meglepődtek azon, hogy ilyen jellegű problémáik voltak.

„Igen, és nagyon kiábrándító. Stoffel MGU-H-ja teljesen új volt, szóval nem a megtett kilométerrel volt gond… Ki akarjuk deríteni. Még nem tudjuk. Meglepett minket, hogy ilyen problémáink voltak itt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!