Megosztás:

Új pozícióban a Ferrari sportigazgatója

Massimo Rivola a Ferrari akadémiáját irányítja a jövőben.
Massimo Rivola a Ferrari akadémiáját irányítja a jövőben. © Pirelli

Távozott a Ferrari Forma-1-es csapatától az istálló eddigi sportigazgatója, Massimo Rivola – a szakember a jövőben az olaszok tehetségkutató programját vezeti majd.

Rivola a 2009-es idény óta tagja a Ferrarinak, a Ferrari versenyzői akadémiájánál pedig Luca Baldisserri helyét veszi át.

Baldisserri azért döntött a távozás mellett, hogy minden erejével a kanadai Lance Stroll útját egyengesse, aki a Ferrari felfedezettjeként tavaly év végén csatlakozott a Williamshez.

Rivola egyébként 1998 óta dolgozik a Forma-1-ben, akkor a Minardi marketingrészlegén dolgozott, majd 2005-ben az olasz kiscsapat sportigazgatója és csapatmenedzsere lett.

Miután a Toro Rosso felvásárolta a Minardit, maradt a faenzai gárdánál, egészen Ferrarihoz való távozásáig.

„18 év F1-ben töltött idő után – melyből 12-t a bokszutca falán töltöttem – eljött az ideje egy bokszkiállásnak” – kommentálta stílusosan az áthelyezéséről szóló hírt Rivola.

„A komoly szakmai kihívás motivált a döntésben, melyet a vállalattal közösen hoztam meg, miszerint a Ferrari versenyzői akadémiájának megújítására törekszem. A Jules-től [Bianchi] való búcsú után ez egy igazi küldetés számomra.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A Force India versenyzője, Sergio Pérez úgy véli, csapattársa, Nico Hülkenberg jelenleg a Forma-...

Hozzászólások

( komment)