Verstappen vs. Ocon

Új szponzort talált a McLaren

Fotó: McLaren
Fotó: McLaren

A McLaren megerősítette, új szponzori szerződést kötött a brazil Petrobras olajvállalattal – ezzel megválaszolták a hónapok óta nyitott kérdést, hogy a jövőben ki fogja szállítani nekik az üzemanyagot.

A McLaren tavaly év elején a Bp/Castrol vállalattal kötött szerződést, de a Renault motorokra történő váltás megkérdőjelezte a hosszú távú együttműködés lehetőségét. A wokingi istálló 2019-től használja majd a Petrobras üzemanyagát, addig tavalyi partnerük lesz a beszállítójuk.

A Petrobras korábban – a 2016-os év végéig – a Williamsszel állt szerződésben, ám céljuk volt, hogy visszakerüljenek a Forma-1-be egy másik csapattal.

A cég további pénzügyi támogatást is nyújt a McLarennek, ami fontos a csapat számára, hiszen az idei évben szponzorokat szeretnének szerezni a további fejlődés érdekében, és céljuk, hogy ebben a tekintetben a 3-4 évvel ezelőtti állapotot érjék el.

 

Kapcsolódó cikkek

Norris úgy érzi, cserben hagyta a McLarent

A McLaren újonc versenyzője, Lando Norris úgy érzi, cserben hagyott mindenkit csapatánál, miután a 8. helyről rajtolva nem sikerült számára a pontszerzés az Ausztrál Nagydíjon.

Kubica miatt nem jutott tovább Sainz

Carlos Sainz, a McLaren versenyzője nagyon csalódott az F1-es Ausztrál Nagydíj időmérőjét követően, miután önhibáján kívül nem sikerült a továbbjutás a Q2-be.

Friss hírek