Verstappen vs. Ocon

Új technikai igazgatót nevezett ki a Hispania

Toni Cuquerella veszi át a Geoff Willis tavaly szeptemberi távozása óta üresen álló technikai igazgatói pozíciót a Hispania F1-es csapatánál – adta hírül a spanyol gárda hétfőn, hivatalos közleményében.


Toni Cuquerella veszi át a Geoff Willis tavaly szeptemberi távozása óta üresen álló technikai igazgatói pozíciót a Hispania F1-es csapatánál – adta hírül a spanyol gárda hétfőn, hivatalos közleményében.

A napokban 39. életévét betöltő szakember eddig vezető pályamérnökként tevékenykedett a kiscsapatnál, és noha ezzel kapcsolatos feladatait a továbbiakban is ellátja majd, a HRT vezetősége egy jóval komolyabbnak hangzó szerepkörrel is felruházta: technikai igazgatóként ő felügyeli majd az F112-es versenygép fejlesztését, valamint a technikai részleg munkája is az ő irányítása mellett zajlik.

„Hatalmas felelősséggel jár a technikai igazgatói pozíció koordináció és döntéshozatal tekintetében is” – nyilatkozta Cuquerella a gárda által hétfő délben kiadott hivatalos kommünikében.

„Főleg ez az oka annak, hogy ennyire büszke vagyok arra, hogy a vezérkar végül úgy találta, én vagyok a megfelelő ember erre a feladatra. Számomra most a prioritás az, hogy megoldjuk az autó jelenlegi problémáit, hogy aztán úgy tudjuk fejleszteni, hogy a maximumot hozzuk ki belőle. Meggyőződésem, hogy az alapok jók, és jó irányba folytathatjuk a munkát.”

 

Kapcsolódó cikkek

Nem tesztel Mugellóban a Hispania

A HRT F1-es csapata szerdán délután hivatalos közleményben jelentette be, hogy nem vesz részt a jövő heti, háromnapos mugellói teszten, minden erejével ugyanis az új

Nem versenyezhet Melbourne-ben a Hispania

Nem állhat rajthoz a holnapi Ausztrál Nagydíjon a Hispania alakulata, miután a gárda egyik versenyzője sem futotta meg a rajtengedélyhez szükséges 107 százalékos szintidőt.

Jól sikerült az új HRT bejáratása

Remekül sikerült a Hispania F112-es versenyautójának hétfői bejáratása – a csapat új modelljét Narain Karthikeyan vitte először pályára Barcelonában.

Pályára vitte új autóját a Hispania

Hétfő délután, Barcelonában vitte pályára először 2012-es versenyautóját a Hispania Forma-1-es alakulata. Az F112-es konstrukciót Narain Karthikeyan próbálhatta ki.

Friss hírek