Verstappen vs. Ocon

Új tesztpilótát szerződtetett a McLaren csapata

Fotó: Formula 2
A jelenleg a Forma-2-es sorozatban versenyző Sergio Sette Camara lesz a McLaren Forma-1-es csapatának teszt- és fejlesztőversenyzője, miután csatlakozik a wokingi gárda juniorprogramjához.

A jelenleg a Forma-2-es sorozatban versenyző Sergio Sette Camara lesz a McLaren Forma-1-es csapatának teszt- és fejlesztőversenyzője, miután csatlakozik a wokingi gárda juniorprogramjához.

A 20 esztendős versenyző idén annak a Lando Norrisnak a csapattársa a Carlinnál, aki jövőre a McLaren színeiben bemutatkozhat a Forma-1-ben.

„Az az álmom, hogy egy napon Forma-1-es versenyző legyek, és szeretnék köszönetet mondani a McLarennek azért, hogy megadják nekem ezt a hihetetlen lehetőséget” – fogalmazott Sette Camara.

„A célom, hogy beilleszkedjek a csapatnál, és olyan szorosan együtt dolgozzam velük, amennyire csak lehet: figyelni és tanulni akarok, és segíteni a fejlesztésekben versenyzőként, és persze támogatni akarom a McLarent.”

Sette Camara korábban a Red Bull juniorversenyzője volt, 2016-ban, Silverstone-ban tesztelhette is a Toro Rosso STR11-es versenyautóját. A brazil pilóta végül szakított az energiaital-gyárosokkal, mielőtt az F2-be került.

A Forma-1 előszobájának számító sorozatban első évében az összetett pontverseny 12. helyén zárt az MP Motorsport színeiben, idén pedig a Carlin csapatával rendre az élmezőnyben harcolhat, és az abu dhabi szezonzáró előtt a 6. helyet foglalja el a tabellán.

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Riportfilm a McLaren autóbemutatójáról

A McLaren Forma-1-es csapata folytatta az autóbemutatók sorát csütörtökön: az MCL34-es kódjelű versenyautóról Wokingban hullt le a lepel. A prezentációról exkluzív riportfilmet mutatunk!

A McLaren is bemutatta 2019-es versenyautóját!

Wokingi központjában mutatta be 2019-es Forma-1-es betontorpedóját a McLaren – az elmúlt években küszködő istállónál azt remélik, végre sikerül a fejlődés útjára lépni.

Élő közvetítés: A McLaren autóbemutatója

Magyar idő szerint 13 órakor mutatja be 2019-es versenyautóját a McLaren Forma-1-es csapata. Az MCL34-es prezentációját élőben közvetítjük itt, az F1VILÁG.HU-n!

Friss hírek