Újabb büntetés vár Alonsóra Bakuban

3NDBo-uK2BPBXdzb0ppza4ixmzW4FtFI__R3I0603
Circuit Gilles Villeneuve, Montreal, Canada. Sunday 11 June 2017. Fernando Alonso, McLaren. Photo: Steven Tee/McLaren ref: Digital Image _R3I0603

Fernando Alonso, a McLaren versenyzője újabb büntetésre számíthat a következő nagydíj helyszínén, Bakuban.

Alonso és a McLaren a Kanadai Nagydíjon éppen, hogy lemaradt a pontszerzés lehetőségéről: a spanyol pilóta a 10. helyen haladt, amikor néhány körrel a verseny vége előtt megadta magát a Honda motor, így kénytelen volt feladni a futamot.

A kiesés nem csak csalódottságot, de egy újabb büntetést jelent a csapat számára.

„Nem csak arról van szó, hogy Kanadában elveszítettünk egy pontot” – nyilatkozta Alonso. „Elveszítettünk egy motort is, ami egy új egységet és egy újabb büntetést jelent Bakura, szóval Azerbajdzsánban egészen hátul fogunk állni. Ahogyan Jenson (Button) Monacóban.”

A McLaren tempóhátránya az egyenesekben mutatkozik meg leginkább, ezért Alonso szerint nagyon rossz helyszínen kapják a büntetést: a mezőny végére fognak kerülni, ráadásul előzni is nehéz Bakuban.

„Nem fogjuk megúszni egy büntetéssel” – mondta a kétszeres világbajnok. „Nagyon nehéz Bakuban előzni. Egyrészt a hosszú egyenesek nemnekünk kedveznek, másrészt a szűk, rövid kanyarokban amúgy sem lehet elmenni a másik mellett. Az, hogy nehéz, nem azt jelenti, hogy lehetetlen. Tudjuk, hogy trükkös hétvége vár ránk, de az elkötelezettségünk semmit nem változott.

Maradj még, olvasd el ezeket is!

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!