Verstappen vs. Ocon

Újabb éjszakai verseny lesz a Forma-1-ben

Bár a hivatalos bejelentésre még néhány napot várni kell, megbízható források szerint éjszakai futam lesz jövőre Bahreinben.


Bár a hivatalos bejelentésre még néhány napot várni kell, megbízható források szerint éjszakai futam lesz jövőre Bahreinben.

Korábban az a hír járta, hogy Bahrein adhat otthont a szezonnyitónak 2014-ben, ám a pálya elnöke, Zayed Al Zayani megkérte Bernie Ecclestone-t, hogy tegye későbbi időpontra a versenyt, hogy elég idejük legyen felkészülni egy éjszakai futam megrendezésére.

Bahrein állítólag február végére elkészül a pálya világítórendszerének kiépítésével, azonban az eredeti dátum, amely március 2., túl közeli lehet.

„Megkértük Bernie-t, hogy ne mi legyünk az évad első versenye, mert egy igen komoly átalakítást tervezünk a pályára a tizedik évfordulóra” – mondta Al Zayani az AUTOSPORT-nak.

Arra a kérdésre, hogy mik azok a komoly fejlesztések, Al Zayani így felelt: „Számos dolog van, de a lényeg az, hogy egy éjszakai versenyt rendezünk.”

Azt egyelőre még nem döntötte el a vezetés, hogy teljesen éjszakai futamot rendez-e, vagy Abu Dhabihoz hasonlóan világosban kezdenek és sötétben végeznek. Attól függően, hogy mi lesz a döntés, vagy délután 5-kor, vagy 6-kor kezdődik majd a verseny.

 

Kapcsolódó cikkek

Íme a Pirelli első 2019-es gumiválasztásai

Nyilvánosságra hozta a 2019-es Forma-1-es idény első versenyeire szánt gumiválasztásait a száguldó cirkusz abroncsszállítója, a Pirelli. Az olasz gyártó a következő idényre leegyszerűsíti abroncsainak elnevezését:

Ricciardo: Verstappen „túl mohó” volt

Daniel Ricciardo szerint „túl mohó” volt csapattársa, Max Verstappen a múlt hétvégi Bahreini Nagydíjon, és kiszorította a pályáról Lewis Hamiltont – ennek ellenére a holland

Friss hírek