Megosztás:

Újabb kritika érte az FIA döntéshozatalát

Verstappen múlt héten nem, de szombaton megúszta a büntetést.
Verstappen múlt héten nem, de szombaton megúszta a büntetést. © Red Bull Racing

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff szerint az FIA döntéshozatal szempontjából nem tudhat túl jó hetet maga mögött azok után, hogy szombaton nem büntették meg Max Verstappent.

Valtteri Bottas, a Mercedes versenyzője éppen első gyorskörét teljesítette a Mexikói Nagydíj időmérő edzésének utolsó szakaszában, amikor Verstappen mögé ért. Habár a holland félrehúzódott, mégis megzavarta a finn körét, ami ahhoz vezetett, hogy Bottas a következő kanyart is elfékezte.

Az esetet megvizsgálták a versenybírák, ám végül úgy döntöttek, nem büntetik meg Verstappent – habár az indoklásban az is szerepel, hogy valóban megzavarhatta Bottas körét, de feltartásról nem lehet beszélni.

Wolff szerint az FIA ezúttal sem hozott jó döntést: múlt héten elvették Verstappentől a dobogós helyezését, miután az utolsó körben előzés közben négy kerékkel elhagyta a pályát, és ez a döntés nagy port kavart a Forma-1 berkein belül.

A Mercedes csapatvezetője szerint a versenybírák rossz döntést hoztak az időmérőt követően: „Az elmúlt hét napban nem voltak túl dicsőségesek, ami a döntéshozatalt illeti” – mondta.

Bottas szerint egyértelműen jobban sikerült volna a gyorsköre, ha Verstappen nincs az útjában.

„Ez történt, de nem büntették meg, szóval már csak történelem” – zárta le a finn.

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A Red Bull ausztrál versenyzője, Daniel Ricciardo elárulta, csapata fontolgatja, hogy még a...

Hozzászólások

( komment)