Újabb kulcsember távozik a küszködő Williamstől

Fotó: Williams F1
Fotó: Williams F1

A Williams Forma-1-es csapata szerdán megerősítette, lemondott posztjáról az istálló aerodinamikai vezetője, Dirk de Beer, aki azonnali hatállyal távozik is a csapattól.

A patinás brit istálló kiábrándítóan szerepelt a 2018-as Forma-1-es idény eddig eltelt részében.

De Beer a 2017-es szezon elején csatlakozott a Williamshez, és nem ő az első szakember idén, aki búcsút int a csapatnak: Ed Wood, az istálló főtervezője még május elején távozott.

A Williamstől elköszönő szakemberpáros feladatait a korábban a McLarennél dolgozó Doug McKiernan veszi át az aerodinamikai, illetve a tervezési részlegen, aerodinamikai főnökként pedig Dave Wheater tevékenykedik majd.

A Williams konzulense, Alex Wurz még néhány hete azt mondta, a csapat számára a legtöbb problémát a szimulátorban kapott eredmények, illetve a pályán látottak közti eltérések jelentik.

A csapat már megkezdte a szükséges intézkedéseket, és még a nyári szünet előtt számos új elemet pályára viszi majd.

 

Kapcsolódó cikkek

Orosz kézbe kerülhet a Williams?

Az Orosz Nagydíj promótere úgy gondolja, remek lehetőség lenne a milliárdos Dmitry Mazepin számára, hogy felvásárolja az F1-es Williams istállót.

Kubica: A futam csúcspontja a felvezető kör volt

Robert Kubica, a Williams versenyzője újra elkeseredetten nyilatkozott az F1-es Kínai Nagydíjat követően, ahol véleménye szerint a csúcspont az volt, amikor megpördült a felvezető körön.

Friss hírek