Verstappen vs. Ocon

Újabb nő F1-es autóban: Calderón a Saubert vezetheti!

Fotó: Alfa Romeo Sauber
A Mexikói Nagydíjat követő héten először vezethet Forma-1-es autót a Sauber csapatának fejlesztőversenyzője, Tatiana Calderón.

A Mexikói Nagydíjat követő héten először vezethet Forma-1-es autót a Sauber csapatának fejlesztőversenyzője, Tatiana Calderón.

A 25 esztendős kolumbiai hölgy idén a GP3-as sorozatban versenyez, két éve pedig már a Sauber fejlesztőversenyzőjeként tevékenykedik, eddig azonban még nem vezethetett F1-es versenyautót.

Calderón viszont jövő héten, Mexikóban erre is lehetőséget kap majd: csütörtökön bejelentették, a Sauber jövő hétvégén filmforgatási napot tart az Autodromo Hermanos Rodríguez versenypályán, ahol a fiatal hölgy vezethet majd.

„Nagyon hálás vagyok és izgatottan várom a lehetőséget, amit az Alfa Romeo Sauber F1-es csapata, az Escuderia Telmex, a Telcel, az Infinitum és a Claro biztosított számára – eszerint pályafutásom során először vezethetek Forma-1-es autót” – mondta boldogan Calderón.

„Amióta elkezdtem versenyezni, arról álmodtam, és az volt a célom, hogy egy napon a legmagasabb szinten versenyezzen. Hihetetlen élmény lesz majd felfedezni az Autodromo Hermanos Rodríguez versenypályán a C37-es volánja mögül Mexikóvárosban.”

„Latin-amerikai versenyzőként még különlegesebb az, hogy itt debütálhatok Forma-1-es autó volánja mögött.”

 

Kapcsolódó cikkek

A Sauber már a topcsapatokhoz méri magát

A 2019-es évadban már a középmezőny helyett a topcsapatokhoz méri magát a Sauber Forma-1-es csapata, az elmúlt idényben ugyanis minden istállónál nagyobb fejlődést sikerült elérniük – mondja Frederic Vasseur csapatfőnök.

A riválisok szerint nagyon oda kell figyelni a Sauberre

Az istálló riválisai szerint 2019-ben nagyon oda kell majd figyelni a Sauber Forma-1-es csapatára. A svájci alakulat tavaly hatalmas fejlődést produkált, idén pedig egyik versenyzője a korábbi világbajnok Kimi Räikkönen lesz.

Friss hírek