Újabb részletek: Ilyenek lehetnek a 2021-es F1-es autók - F1VILÁG.HU

Újabb részletek: Ilyenek lehetnek a 2021-es F1-es autók

HIRDETÉS
Fotó: Singapore GP Media

Nyilvánosságra hozta az első terveket a jövőbeli versenyautókra vonatkozóan a Forma-1.

A koncepciókat még szerdán mutatták be Szingapúrban, és bár egy fotó már ekkor kiszivárgott a 2021-re tervezett versenygépekről, a királykategória vezetősége hivatalosan csak most mutatta be ezeket.

„Amikor elkezdtünk a 2021-es autókon dolgozni, az elsődleges cél az volt, hogy biztosítani tudjuk azt, hogy a versenygépek versenyezni tudnak egymással” – mondta Ross Brawn, a Forma-1 sportigazgatója.

„Az már a kutatásunk korai szakaszában nyilvánvalóvá vált, hogy a mostani autók nagyon nehezen tudják követni egymást. Amint néhány autónyi távolságon belülre kerülnek egymáshoz képest, a leszorítóerő 50 százalékát elveszítik. Ez jelentős teljesítményveszteséget jelent. Szóval igyekeztünk megérteni ennek okait, és azt, hogy hogyan javíthatnánk a helyzeten. Örömmel jelenthetem, hogy most nagyjából a folyamat 80 százalékánál járunk.”

„Az idő előrehaladtával aztán szintén elsődleges cél lett az is, hogy jól kinéző autókat kreáljunk. Olyanokat akarunk, melyek jobban néznek ki azoknál, amelyeket a videójátékokban látunk. Olyan autókat, melyeket a gyerekek szeretnének a falukon viszontlátni.”

A Forma-1 a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA) szorosan együttműködve dolgozott a terveken, a munkába pedig a csapatokat is bevonták. Ezen munka eredménye lett számos koncepció, melyeken tovább folynak majd a munkálatok.

Az első koncepción az látható, hogy a Halót sokkal jobban integrálták a kasztnihoz, ezáltal jóval esztétikusabb lett.

Forrás: Formula1.com

A második koncepció már stilisztikailag sokkal agresszívebb, láthatóak a nagyobb kerekek, hiszen Brawn elmondása szerint a cél továbbra is az, hogy a jövőben 18 colos abroncsokat használjanak.

Forrás: Formula1.com

A harmadik koncepció a legaktuálisabb, és számos érdekes elképzelés szembetűnő rajta – például azok a megoldások, melyekkel a kerekek felől érkező „piszkos” légáramlatokat igyekeztek kordában tartani a mérnökök.

Hirdetés

Forrás: Formula1.com

A kutatás és fejlesztés tovább folytatódik, 2019 végére pedig már számos konkrétummal szeretnének előállni a folyamatban érintettek. A Forma-1 vezetősége abban bízik, hogy a végleges tervekkel hosszabb távra elkötelezhetik majd a gyártókat, és természetesen újakat is szeretnének a sportba csábítani.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!