Újít a Pirelli: Csak 3 színű abroncs lesz 2019-től - F1VILÁG.HU

Újít a Pirelli: Csak 3 színű abroncs lesz 2019-től

HIRDETÉS
Fotó: Pirelli

Új rendszert vezet be a Pirelli a gumik jelölésére – 2019-től csak 3 színű abroncsot láthatnak a nézők minden F1-es versenyhétvégén.

Habár továbbra is megmaradnak a gumikeverékek típusai, a Pirelli jövőre minden versenyhétvégén ugyanazzal a 3 színkóddal fogja jelölni őket. Vagyis csupán három színű abroncsot láthatnak majd a nézők: fehér, citromsárga, valamint piros jelölésűt.

Ez azt jelenti, hogy minden versenyhétvégén a leglágyabb abroncs lesz a sárga színű, a középső a fehér, a legkeményebb keverék pedig a piros színt kapja.

A Pirelli versenyigazgatója, Mario Isola elmondta, egyszerűsíteni szerették volna a gumik jelölését, ezért döntöttek a változtatás mellett.

„Csökkenteni akartuk a szivárvány színeit, mert túl sok volt belőle – azt akartuk, hogy csak három legyen.”

Isola hozzátette, a csapatok és a média természetesen tudni fogja, hogy az adott versenyhétvégén pontosan melyik keverékek elérhetőek, azonban a jelenlegi elnevezések, mint például a szuperlágy és hiperlágy megszűnnek, helyettük kódokat fognak használni – egyelőre nem tudják, hogy betűket vagy kódokat.

„Szóval lesz 1-es, 2-es, 3-as, 4-es és 5-ös keverék, megadjuk előre az információt nektek, hogy erre a versenyre a kemény a 2-es, a közepes a 3-as és a lágy a 4-es. Szóval össze lehet majd hasonlítani a különböző pályákon. De a nézők számára csak 3 szín lesz.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!