Újra szent a béke a Red Bull háza táján - F1VILÁG.HU

Újra szent a béke a Red Bull háza táján

HIRDETÉS

A Red Bull Racing megerősítette, hogy végleg maguk mögött hagyták a Török Nagydíjon történteket, miután a vezetőség csütörtökön leült a versenyzőkkel, akik tisztázták a nézeteltéréseket.


A Red Bull Racing megerősítette, hogy végleg maguk mögött hagyták a Török Nagydíjon történteket, miután a vezetőség csütörtökön leült a versenyzőkkel, akik tisztázták a nézeteltéréseket.

Sebastian Vettel és Mark Webber a Red Bull angliai főhadiszállásán ült össze a csapat vezetőjével, Christian Hornerrel, főtervezőjével, Adrian Newey-val, és motorsport tanácsadójával, Dr. Helmut Markóval, hogy átbeszéljék a történteket.

„Egy pozitív megbeszélésen vagyunk túl, mellyel egyszer s mindenkorra magunk mögött hagyhatjuk a Török Nagydíj 40. körében történteket, és teljes erőbedobással a következő versenynek helyet adó Kanadai Nagydíjra koncentrálhatunk” – állt a közleményben.

A hivatalos dokumentum egy képet is tartalmazott (fent látható), melynek képaláírásaként a Red Bull birodalom feje, Dietrich Mateschitz kommentje volt olvasható: „Szarságok történnek”.

A csapat pilótái egyébként sajnálják, hogy megfosztották a Red Bullt a kettős győzelemtől az Isztambul Parkban, ahol az első helyért harcolva összeütköztek, és átadták a győzelmet a rivális McLarennek.

„A csapat egy kiváló helyzetbe repített minket, és nagyon nem volt jó nekik, ami történt, így nagyon sajnálom, hogy elvesztettük vezető pozíciónkat a versenyen” – mondta Vettel.

„Mark és én versenyzők vagyunk, és versenyeztünk. Profik vagyunk, és a történtek nem fogják befolyásolni a jövőbeni közös munkánkat. Egy kiváló csapatunk van, és a csapatszellem is erős. Már alig várom Kanadát.”

Webber a következőkkel folytatta: „Bosszantó a csapat számára, ami történt, hiszen minden esélyünk megvolt arra, hogy megnyerjük a versenyt. Azonban ilyen a sport, ezek a dolgok néha megtörténnek, még ha nem is szabadna.”

„Együtt érzek a Red Bull összes dolgozójával. Seb és én mindent megteszünk majd azért, hogy az ilyen és ehhez hasonló esetek többé ne történhessenek meg, és továbbra is nyíltan fogunk együtt dolgozni, ezzel semmi probléma.”

Hirdetés

„Már eleget beszéltünk erről, elég legyen ennyi. Tekintsünk előre, ahogy én is azt teszem, és már nagyon várom a jövő hétvégi kanadai versenyt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Újra szent a béke a Red Bull háza táján
Ekkor lesz a kínai sprintfutam és időmérő szombaton
Horner: Korai még Ricciardo jövőjéről dönteni
Az Audi már most tényező az F1-es versenyzői piacon
Semmit sem tudtak az F1-es csapatok a kínai pálya felületkezeléséről
Ha esik, szombaton is bajban lehet a Ferrari

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!