Újraaszfaltozzák a montreali visszafordítót - F1VILÁG.HU

Újraaszfaltozzák a montreali visszafordítót

HIRDETÉS

A Kanadai Nagydíj szervezői megerősítették, még az éjszaka folyamán újraaszfaltozzák a montreali versenypályán található visszafordítót, hogy elejét vegyék a szombati időmérő edzésen is tapasztalt burkolattöredezésnek.

A Kanadai Nagydíj szervezői megerősítették, még az éjszaka folyamán újraaszfaltozzák a montreali versenypályán található visszafordítót, hogy elejét vegyék a szombati időmérő edzésen is tapasztalt burkolattöredezésnek.

A Gilles Villeneuve nevét viselő pálya újraaszfaltozott részei elkezdtek feltöredezni a szombat délutáni időmérő edzésen. Emiatt pedig aggodalmukat fejezték ki a versenyzők, ugyanis véleményük szerint az komoly gondot okozhat a vasárnapi 70 körös versenyen.

Azt követően, hogy a pálya vezetői és az FIA versenyigazgatója, Charlie Whiting átbeszélték a helyzetet, megegyeztek abban, hogy a visszafordító szekciót még az éjszaka folyamán újraaszfaltozzák, ahol egyébként a legtöbb probléma volt a burkolattal.

A Kanadai Nagydíj ügyvezető igazgatóhelyettese, Francois Dumontier a következőket mondta: “Figyelemmel kísérjük a helyzetet. Az idei évben új specialistákat fogadtunk meg, hogy megoldják a helyzetet, azonban a versenygépek technikai evolúciójával kapcsolatos körülmények problémát okoztak.”

“Amint az utolsó autó elhagyja a pályát, megkezdjük a probléma elhárítását, hogy minden rendben legyen a vasárnapi versenyen.”

A világbajnoki címvédő, Kimi Raikkönen egyike volt azoknak a versenyzőknek, akik kritikus szavakkal illették a pálya állapotát az időmérőt követően.

“Csalódott vagyok, hogy ismét ezzel a problémával kellett szembenéznünk. Leginkább az zavar, hogy már az időmérőn gond volt a burkolattal. Tavaly is elkezdett feltöredezni az aszfalt a versenyen, de idén már az első etapban gondok voltak” – mondta a Ferrari finn versenyzője.

“Minden etap előtt megtisztították a pályát, de egy kör után ugyanolyan volt a helyzet. Szép pálya, minden rendben van vele, de nem hiszem, hogy ennek meg szabadna történnie.”

A kanadai versenypálya egyes részeit újraaszfaltozták az idei verseny előtt, hogy kiküszöböljék azt a problémát, ami miatt a tavalyi évben túlságosan drasztikusan koptak a gumik a versenyen.

A hírek szerint egy komolyabb átalakítás várható 2009-re, melyről az illetékesek a versenyt követően egyeztetnek.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!