Újratervezte motorját, ismét előnybe kerülhet a Mercedes

Fotó: Mercedes
Fotó: Mercedes
Sajtóértesülések szerint egy jelentősen újratervezett motorral állhat rajthoz a 2019-es Forma-1-es szezonban a Mercedes.

Sajtóértesülések szerint egy jelentősen újratervezett motorral állhat rajthoz a 2019-es Forma-1-es szezonban a Mercedes.

A német gyártó a V6-os hibrid erőforrások 2014-es bevezetése óta dominál a Forma-1-ben, bár az elmúlt évben a Ferrari beérte – sőt, egyes vélekedések szerint felül is múlta – a Mercedes motorjait.

A Gazzetta dello Sport című olasz lap jelentése szerint viszont a stuttgartiak újra előnybe kerülhetnek – köszönhetően annak, hogy az új F1-es szezonra jelentősen áttervezik motorjukat.

A lap szerint a brixworth-i gyárban dolgozó mérnökök nem sok mindent mentenek át a 2018-as évben használt erőforrásból, és főleg az energia-visszanyerés terén sikerült komoly fejlődést elérniük – állítólag 12 lóerővel többet tudnak kihozni a motorból úgy, hogy az üzemanyag-fogyasztás nem nőtt.

Korábban Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója úgy nyilatkozott, kicsit lemaradásban vannak új motorjukkal, mivel gondok voltak a tervezéssel.

„Sajnos kisebb gondba kerültünk a motorral” – mondta még néhány hete.

„Azt gondoltuk, hogy az új koncepció ad nekünk valami mást, és a srácok a gyárban továbbra is ambiciózusak, szóval optimista vagyok. Amikor a szezon elkezdődik Melbourne-ben, már többet fogunk tudni.”

 

Kapcsolódó cikkek

Bottas nagyon aggódott a dupla kerékcsere miatt

A Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas elárulta, nagyon aggódott amiatt, hogy csapatának sikerül-e hiba nélkül teljesítenie a vasárnapi Kínai Nagydíjra betervezett dupla kerékcserét.

Elszúrta idei autóját a Ferrari?

Nem megfelelő aerodinamikai koncepció mentén építette meg 2019-es Forma-1-es versenyautóját a Ferrari, amit nagyon nehéz lesz orvosolni – ezt mondja a korábbi világbajnok, Nico Rosberg.

Friss hírek