Megosztás:

Űrkorszaki autók a Forma-1-ben? A versenyzők már láthatták!

2021-től újra teljesen megváltozhat a Forma-1.
2021-től újra teljesen megváltozhat a Forma-1. © Red Bull Racing

A múlt hétvégi Abu Dhabi Nagydíjon először kaphattak ízelítőt a Forma-1-es versenyzők abból, hogyan is nézhetnek majd ki aerodinamikailag a versenyautók 2021-től.

A Forma-1 irányító testülete, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), valamint tulajdonosa, a Liberty Media szeretné a lehető legjobban feltérképezni, mi a legjobb irány a száguldó cirkusz számára hosszú távon.

Az új, 2021-től érvénybe lépő motorformuláról már egyeztetnek egy ideje, nemrég pedig a várható aerodinamikai szabályokkal kapcsolatban is megkezdték az értekezést.

Úgy tudni, a terveket a múlt hétvégi Abu Dhabi Nagydíjon prezentálták is a versenyzőknek annak érdekében, hogy korai visszajelzéseket kapjanak.

A Motorsport.com azt írja, a versenyzőknek aerodinamikai terveket mutattak, az egyik pilóta elmondása szerint pedig azok „futurisztikusak”, egy másik szerint „űrkorszakinak” tűntek.

Úgy tudni, ezek a koncepciók leginkább a versenyautók pilótafülkéjét ábrázolták, melyen egyébként a Halo nevű fejvédő eszköz is helyet kapott.

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A 2017-es szezon utolsó Forma-1-es versenyét rendezték vasárnap, Abu Dhabiban. Megmutatjuk a...

Hozzászólások

( komment)