Vádat emeltek Bernie Ecclestone ellen

A német ügyészség hivatalosan is vádat emelt a Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone ellen, aki vesztegetés gyanúja miatt áll majd bíróság elé. Az üzletemberre börtönbüntetést is várhat.A német ügyészség hivatalosan is vádat emelt a Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone ellen, aki vesztegetés gyanúja miatt áll majd bíróság elé.

A 82 esztendős üzletembert azzal vádolják, 2006-ban kenőpénzt nyújtott át Gerhard Gribkowsky-nak azért, hogy az a BayernLB bank vezető kockázati elemzőjeként megkönnyítse a Forma-1 jogainak átruházását a jelenlegi tulajdonos CVC-re.

Gribkowsky-t a vesztegetési ügy miatt már korábban elítélte a bíróság, ő nyolc és fél év börtönbüntetést kapott, és nem kizárt, hogy Ecclestone is hasonló sorsra jut.

Az üzletember bevallotta, hogy fizetett Gribkowsky-nak, de állítása szerint mindezt azért tette, mert zsarolás áldozata lett.

Az Associated Pressnek nyilatkozva Ecclestone elmondta, ügyvédei megkapták a vádiratot, így most fáradhatatlanul dolgoznak azon, hogy reagáljanak arra.

„Beszéltem az ügyvédeimmel, akik megkapták a vádiratot. Most ezt fogják lefordítani angolra” – mondta Ecclestone a Financial Times című lapnak nyilatkozva.

Ecclestone ügyvédei várhatóan a következő néhány hétben reagálnak a müncheni bíróság által ismertetett vádiratra.

Tavaly decemberben a Forma-1 teljhatalmú ura úgy fogalmazott, ha vádat emelnek ellene, vélhetően búcsút kell intenie jelenleg betöltött pozíciójának.

„Valószínűleg kénytelenek lesznek megszabadulni tőlem, ha a németek utánam jönnek – ez elég nyilvánvaló, ha végül bezárnak” – mondta Ecclestone bő fél éve a Sunday Telegraph-nak.

„Azt már közölték, hogy felbéreltek egy fejvadászcéget, hogy találjanak valakit arra az esetre, ha én már nem tudom ellátni a feladataimat – ha például meghalok, vagy valami történik. Ez teljesen normális dolog.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!