Verstappen vs. Ocon

Valencia és India is egyre távolabb kerül az F1-től

Egyre biztosabb, hogy a Forma-1 mezőnye a jövőben már nem tér vissza Valenciába.


Egyre biztosabb, hogy a Forma-1 mezőnye a jövőben már nem tér vissza Valenciába.

A város polgármestere, Rita Barbera ugyanis elutasította azt az ajánlatot, miszerint a versenyt a néhány évvel ezelőtt kialakított utcai pálya helyett a Ricardo Tormo versenypályán rendezzék meg.

„Beszéltünk a lehetőségről, de a valenciai közösség elnöke Chestét javasolta, nekem viszont van egy utcai pályám” – mondta Barbera az El Pais című francia lapnak.

Mindeközben India F1-es jövője is egyre bizonytalanabb. A verseny jövőre biztosan nem kap helyet az F1-es versenynaptárban, a szervezők azonban szeretnék, ha jövőre ismét Forma-1-es futamot rendezhetnének.

A legfőbb problémát az indiai rúpia értékének drámai csökkenése jelenti, Bernie Ecclestone azonban reméli, lehetőségük lesz arra, hogy ismét ellátogassanak majd Indiába.

 

Kapcsolódó cikkek

Valencia tárgyal az F1-es visszatérésről

A valenciai Forma-1-es verseny tisztviselői abban bíznak, sikerül megállapodniuk a királykategória elöljáróival, így az utcai versenypálya hamarosan visszakerülhet a versenynaptárba.

Barcelona nem osztozik a Spanyol Nagydíjon

A spanyolországi Circuit de Catalunyát irányító Salvador Servia cáfolta azokat a sajtóértesüléseket, melyek szerint a hírhedt Forma-1-es versenypálya a jövőben rotációs rendszerben, Valenciával egymást váltva

Maldonado az élen a valenciai nyitóedzésen

A Williams istálló versenyzője, Pastor Maldonado végzett az élen a Forma-1-es Európa Nagydíj első szabadedzésén. A venezuelai pilótát Sebastian Vettel és Mark Webber követte.

Friss hírek