Verstappen vs. Ocon

Valencia tárgyal az F1-es visszatérésről

A valenciai Forma-1-es verseny tisztviselői abban bíznak, sikerül megállapodniuk a királykategória elöljáróival, így az utcai versenypálya hamarosan visszakerülhet a versenynaptárba.


A valenciai Forma-1-es verseny tisztviselői abban bíznak, sikerül megállapodniuk a királykategória elöljáróival, így az utcai versenypálya hamarosan visszakerülhet a versenynaptárba.

A tárgyalások állítólag már folyamatban vannak, és bár sokáig arról lehetett hallani, Valencia Barcelonával felváltva adna otthont a Spanyol Nagydíjnak, a Circuit de Catalunya vezetősége nemrég kijelentette, szó sincs ilyesmiről, és már meg is kezdték a jövő évi belépőjegyek értékesítését.

A valenciai önkormányzat elnöke, Jose Ciscar azonban a minap úgy nyilatkozott, mindent megtesznek azért, hogy ismét Forma-1-es futamot rendezzenek.

„Tárgyalunk egy esetleges kedvezményről” – mondta a szakember, nem titkolva tehát, hogy túl soknak tartják a rendezési díjakat.

Ciscar az EFE hírügynökségnek nyilatkozva kijelentette, Barcelonával együttműködve is van lehetőségük F1-es futam rendezésére.

„Hiszem, hogy meg tudunk állapodni, és sikerül aláírnia egy szerződést a három félnek [Valenciának, Barcelonának és Bernie Ecclestone-nak].”

Ciscar hozzátette, Valencia akár már jövőre visszakerülhet az F1-es versenynaptárba, azt azonban hozzátette, „nagyon óvatosan nyilatkozik ennek kapcsán”.

„Ha megszületett a megállapodás, be fogjuk jelenteni.”

 

Kapcsolódó cikkek

Képgaléria: Barcelonai tesztek – 8. nap

Pénteken befejezték a tesztelést a spanyolországi Barcelonában a Forma-1 csapatai. A zárónapon Sebastian Vettel 3 ezredmásodperccel volt gyorsabb a Mercedes címvédőjénél, Lewis Hamiltonnál. Mutatjuk a legjobb fotókat!

Leclerc: Remekül indult a 2019-es szezon!

Utolsó tesztnapját töltötte a Ferrari SF90-es kódjelű versenyautójának volánja mögött Charles Leclerc – a monacóit ugyan kisebb műszaki hiba hátráltatta csütörtökön, mégis úgy érzi, felkészülten várhatja a 2019-es idényt.

Leclerc az élen, Gasly rommá törte a Red Bullt

A Ferrari ifjú versenyzője, Charles Leclerc volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok utolsó előtti előszezoni tesztnapján, Barcelonában. A Mercedesek ezúttal is hátul végeztek, Pierre Gasly pedig csúnyán összetörte a Red Bullt.

Friss hírek