Valóban megmentette a Halo Leclercet?

Charles Leclerc
Charles Leclerc (MON) Alfa Romeo Sauber C37 at Formula One World Championship, Rd12, Hungarian Grand Prix, Practice, Hungaroring, Hungary, Friday 27 July 2018.

Az FIA vizsgálatot indított annak érdekében, hogy kiderítsék, a Halo mekkora szerepet játszott abban, hogy senki nem sérült meg az F1-es Belga Nagydíj rajtbalesetében.

A futam elején történt ütközés következében Fernando Alonso McLarenje átrepült Charles Leclerc Sauberje fölött, és autója csúnya nyomokat hagyott a Sauberre felszerelt Halón. Kérdéses tehát, hogy a fejvédő megvédte-e Leclerc fejét az ütéstől – sokak szerint ezzel az esettel a Halo minden kételyre választ adott, így az ezzel kapcsolatos vitáknak a mai napon véget kell vetni.

A korábbi Forma-1-es versenyző, Max Chilton súlyos szavakat használt: „És az emberek még mindig azt gondolják, hogy nincs szükség a Halóra. A mai napon nélküle újra elveszíthettünk volna egy fantasztikus versenyzőt.”

A futamot követően Charlie Whiting versenyigazgatót is megkérdezték az esetről.

„Ez egy kicsit spekulatív lenne” – válaszolta Whiting arra a kérdésre, kijelenthető-e, hogy súlyos sérülésektől mentette-e meg Leclercet a Halo.

„De ahhoz nem kell nagy képzelőerő, hogy lássuk, hogy a keréknyomok akár Charles sisakján is lehettek volna. Elég jelentős guminyomok voltak a Halón – csoda lenne, ha a Halo nélkül nem érte volna el a gumi a sisakját.”

Az ütközést követően Alonso úgy nyilatkozott, a fejvédőnek köszönhető, hogy Leclerc nem sérült meg, így a Belga Nagydíjon „bizonyított” a szerkezet.

Leclerc – aki leginkább érintett a kérdésben – elmondta, egyáltalán nem híve a glóriának, azonban most örül, hogy ott volt az autóján.

Az FIA egyébként vizsgálatot indított annak érdekében, hogy kiderítse, milyen hatása lett volna az ütközésnek a Halo nélkül.

„Elkezdtük az elemek alapos vizsgálatát. Elég korai megmondani még. A nagysebességű kamera nem fog szörnyen sokat mondani, az onboard kamera pedig nem igazán tiszta” – mondta Whiting.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!