Fotó: Pirelli
Hírek

Váltót kell cserélni Bottas autójában

Minden bizonnyal váltót kell cserélni Valtteri Bottas rommá tört Mercedesében a Forma-1-es Ausztrál Nagydíj előtt.

A finn versenyző a szombati időmérő edzés utolsó etapjában [Q3] csapta falnak versenyautóját, így elméletileg a 10. rajtkockát szerezte csak meg.

Versenygépe azonban csúnyán összetört, ám a csapat első vizsgálatai szerint a kasztnit nem kell kicserélni – a váltót viszont minden bizonnyal igen.

Mindez azt jelenti, hogy Bottas rajtbüntetést kap Melbourne-ben, így a 15. helyről várhatja majd a piros lámpák kialvását az évadnyitón.

A balesettel kapcsolatban Bottas elárulta, a nedves fű miatt csúszott meg autójával.

„Nagy tempóval érkeztem, az ideálisnál szélesebben fordultam, és egy kicsit nedves volt az a rész” – mondta a Mercedes versenyzője.
„Hirtelen kipörögtek a kerekek és nem tudtam megfogni az autó hátulját. Az én hibám volt.”

„Túl keményen nyomtam abban a kanyarban, próbáltam időt nyerni. Ezzel elúszott a Q3-as szereplés, és rengeteg extra munkája lett a csapatnak.”

Mivel a mérések szerint a becsapódáskor Bottast 27G-s erőhatások érték, a pálya orvosi központjába szállították, ahol alaposan kivizsgálták; szerencsére nem lett baja.

„Elég nagy ütközés volt, örülök, hogy minden rendben” – mondta. „Nincsenek fájdalmaim. Nyilván a becsapódás pillanata fájdalmas, de szerintem ez jár, ha az ember egy ilyen hibát elkövet.”

„Az autóm nincs rendben, de remélhetőleg holnapra versenykész lesz.”

Szólj hozzá!
Váltót kell cserélni Bottas autójában
Hamilton elárulta, kapott ajánlatot egy rivális csapattól
Az F1-es Német Nagydíj TV-közvetítései
Vettel: Leclerc is passzol a Ferrari csapatába