Váltót kell cserélni Bottas autójában

Fotó: Pirelli
Fotó: Pirelli

Minden bizonnyal váltót kell cserélni Valtteri Bottas rommá tört Mercedesében a Forma-1-es Ausztrál Nagydíj előtt.

A finn versenyző a szombati időmérő edzés utolsó etapjában [Q3] csapta falnak versenyautóját, így elméletileg a 10. rajtkockát szerezte csak meg.

Versenygépe azonban csúnyán összetört, ám a csapat első vizsgálatai szerint a kasztnit nem kell kicserélni – a váltót viszont minden bizonnyal igen.

Mindez azt jelenti, hogy Bottas rajtbüntetést kap Melbourne-ben, így a 15. helyről várhatja majd a piros lámpák kialvását az évadnyitón.

A balesettel kapcsolatban Bottas elárulta, a nedves fű miatt csúszott meg autójával.

„Nagy tempóval érkeztem, az ideálisnál szélesebben fordultam, és egy kicsit nedves volt az a rész” – mondta a Mercedes versenyzője.
„Hirtelen kipörögtek a kerekek és nem tudtam megfogni az autó hátulját. Az én hibám volt.”

„Túl keményen nyomtam abban a kanyarban, próbáltam időt nyerni. Ezzel elúszott a Q3-as szereplés, és rengeteg extra munkája lett a csapatnak.”

Mivel a mérések szerint a becsapódáskor Bottast 27G-s erőhatások érték, a pálya orvosi központjába szállították, ahol alaposan kivizsgálták; szerencsére nem lett baja.

„Elég nagy ütközés volt, örülök, hogy minden rendben” – mondta. „Nincsenek fájdalmaim. Nyilván a becsapódás pillanata fájdalmas, de szerintem ez jár, ha az ember egy ilyen hibát elkövet.”

„Az autóm nincs rendben, de remélhetőleg holnapra versenykész lesz.”

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek