Változhat a Ferrari autóinak külseje az évadnyitóra

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
Nem kerülnek fel a Mission Winnow logói a Ferrari Forma-1-es csapatának versenyautóira Melbourne-ben.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) által nemrég közzétett nevezési listából már kiderült, hogy a patinás olasz istálló nevet változtatott a bajnoki rajt előtt két héttel, és nem a tervezett Mission Winnow Scuderia Ferrari, hanem egyszerűen csak Scuderia Ferrari néven vesz részt a 2019-es F1-es küzdelmekben.

Mindez azért történt, mert nemrég aggályok merültek fel a Mission Winnow márka megjelentetésével kapcsolatban, hiszen az a Philip Morris nevű dohánygyártó vállalat kampányát népszerűsíti, mely egyébként a füstmentes technológiákra helyezi a hangsúlyt.

Ausztráliában az egészségügyi szervezetek mégis fenntartásokkal kezelik a kampány megjelenítését, és az Európai Unió is vizsgálódik ezzel kapcsolatban.

A Motorsport.com című lap olasz kiadása mai cikkében arról ír, emiatt a Ferrari autóiról, öltözékeiről, sisakjairól, és minden egyes felszereléséről lekerül a Mission Winnow logója a jövő hétvégi Ausztrál Nagydíjra.

A csapatruházat esetében a Ferrari munkatársai a tavalyi évben használtakat kapják meg a melbourne-i idénynyitóra.

Az egyelőre nem tisztázott, hogy a versenyautó külseje mennyiben változik majd meg a döntés következtében, bár tény, hogy a fekete szín főleg a Mission Winnow miatt lett hangsúlyosabb az SF90-es modelleken.

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel: 2020 végéig biztosan maradok

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es pilótája úgy érzi, még ereje teljében van, ami a versenyzést illeti, így egyelőre nem gondol a visszavonulásra.

A Red Bull nem „gyanakszik” a Ferrari üzemanyagjára

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azt mondja, nem igaz az, hogy „gyanakodva” tekint a Ferrari által használt üzemanyagra, ugyanakkor el kell ismerni, ez egy rendkívül fontos terület a fejlesztések szempontjából.

Ferrari: Nehéz döntés volt hátraküldeni Leclercet

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elismerte, „nehéz” volt arra utasítani Charles Leclercet, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon.

Vettel: A következő hetek kulcsfontosságúak lesznek

A Ferrari idei eredményei egyelőre elmaradnak attól, amit a maranellóiak vártak volna az idei F1-es szezonban: Sebastian Vettel szerint még sok munka vár rájuk ahhoz, hogy kihozzák az autóból a benne rejlő lehetőségeket.

Friss hírek