Változhat a Japán Nagydíj programja

2018 Großer Preis von Deutschland, Samstag - Wolfgang Wilhelm Lewis Hamilton Mercedes wet
Fotó: Mercedes
Megzavarhatja az F1-es Japán Nagydíjat a Hagibis tájfun – a korábbi feltételezések után már szinte biztos, hogy szombaton eléri Suzukát a vihar.

A Japán Meteorológiai Szolgálat legutóbbi jelentése szerint a tájfun szombaton és vasárnap éri el Japánt, a legrosszabb helyzet pedig szombatra várható. Pontos helyet és időpontot egyelőre nem tudnak mondani, azonban óriási esőzések és szél várható. 

Az előrejelzések szerint a szél kb. 160 km/h-ás lesz, azonban elérheti a 225 km/h-át is: ilyen körülmények között természetesen nem lehet versenyezni, így ez hatással lehet a Japán Nagydíj időzítésére is. 

2004-ben fordult elő hasonló helyzet, amikor a szombati időmérő edzést vasárnapra halasztották a tájfun miatt. 

A korábbi előrejelzések szerint vasárnap érte volna el a tájfun Suzukát, azonban a legfrissebb hírek szerint egy nappal korábban, szombaton megérkezik majd, így a verseny nincs veszélyben, az időmérőt azonban érintheti. 

Az FIA folyamatosan figyeli az időjárási helyzetet, és szorosan együtt dolgozik a szervezőkkel annak érdekében, hogy ha szükséges, változtassanak a hétvége menetrendjén. 

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

window.onload = function() { googletag.cmd.push(function() { var avtracker = googletag.defineSlot('/28240038/0415_f1vilag_pr_lead', [1, 1],'div-gpt-ad-1570612870170-0').addService(googletag.pubads()); googletag.display('div-gpt-ad-1570612870170-0'); googletag.pubads().refresh([avtracker]); }); }

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!