Változik a rajtrács az Abu Dhabi Nagydíjon - F1VILÁG.HU

Változik a rajtrács az Abu Dhabi Nagydíjon

HIRDETÉS

Kimi Raikkönen kizárása a szombati időmérőről a rajtrcs átrendezését eredményezte az Abu Dhabi Nagydíjon.


Kimi Raikkönen kizárása a szombati időmérőről a rajtrcs átrendezését eredményezte az Abu Dhabi Nagydíjon.

A Lotus finn versenyzője eredetileg az ötödik helyre kvalifikálta magát, amely a júliusi Német Nagydíj óta a legjobb szombati eredménye volt, azonban az FIA kizárta, ugyanis autója nem ment át a padlólemez hajlékonyságát ellenőrző teszten az időmérő után.

A csapat ugyan jelezte, hogy az egyik kerékvető miatt sérült meg a padlólemez, ezért nem ment át a teszten, az FIA azonban nem különösebben foglalkozott ezzel, és pusztán a szabályokat nézve, Kimi összes idejét törölte.

Ezzel Nico Hülkenberg feljött az ötödik helyre a Sauberrel, a Red Bull és a Mercedes duója mögé, míg az időmérőn szenvedő Fernando Alonso a tizedik helyre lépett elő a Ferrarival.

Bár az FIA szigorúan vette a pályaelhagyásokat különösen az utolsó kanyarban, az egyetlen másik büntetés Jules Bianchi nevéhez fűződik, akinek autójában váltót kellett cserélni az időmérő előtt, miután a szombati tréningen összetörte a Marussiát.

A francia pilóta a 20. helyre kvalifikálta magát, ám öthelyes rajtbüntetése miatt csak a . pozícióból indulhat, Raikkönen mellől.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!