Változik a végeredmény: Hamilton és Kubica is pontszerző! - F1VILÁG.HU

Változik a végeredmény: Hamilton és Kubica is pontszerző!

HIRDETÉS
Időbüntetést kaptak a Forma-1-es Német Nagydíjat követően az Alfa Romeo versenyzői, így Kimi Räikkönent és Antonio Giovinazzit is megfosztották pontjaiktól. Ennek eredményeképpen viszont Robert Kubica megörökölte a 10. pozíciót!
2019 German Grand Prix, Sunday - LAT Images Safety Car Mercedes Lewis Hamilton

Az Alfa Romeo versenyautóit a vasárnapi futamot követően kezdték el vizsgálni, miután felmerült a gyanú, hogy a csapat vétett a Sportszabályzat 27.1-es cikkelye ellen, mely kimondja, hogy a versenyautóknak külső segítség nélkül kell működtetniük versenyautóikat.

Räikkönen és Giovinazzi a 7. és 8. helyeken értek célba Hockenheimben, ám mint kiderült, versenyautóik kuplungbeállításai nem feleltek meg a szabályokban foglaltaknak, azok ugyanis a maximális 70 milliszekundumos nyomaték helyett mintegy 300 milliszekundumos nyomatékkal működtek.

A versenybírók ezért úgy döntöttek, a 10 másodperces stop-and-go-büntetéssel egyenértékű 30 másodperces időbüntetést szabnak ki a versenyzőkre.

Mindez azt jelenti, hogy Romain Grosjean a 7., Kevin Magnussen pedig a 8. helyre lép előre. A világbajnoki éllovas Lewis Hamilton így a 9. helyet örökölte meg, tehát 2 ponttal gazdagodott, és megszerezte idei első F1-es pontját Robert Kubica is – mely egyúttal a Williams első idei pontja is.

A Német Nagydíj módosított végeredménye:

Forrás: FIA

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!