Változnak a kék zászlós szabályok a Forma-1-ben

Bahrain Grand Prix Qualifying
at Formula One World Championship, Rd3, Bahrain Grand Prix Qualifying, Bahrain International Circuit, Sakhir, Bahrain, Saturday 15 April 2017., Valtteri Bottas, Jolyon Palmer, overtake

A hétvégi Azerbajdzsáni Nagydíjra módosított a kék zászlós procedúrára vonatkozó szabályokon a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA).

A lekörözött versenyzőknek eddig is félre kellett állniuk, amint megpillantották a kék zászlókat, az idei évre azonban változtattak a jelzések időzítésén.

Ennek megfelelően a lekörözésre váró versenyzőket saját csapataiknak már akkor értesíteniük kell, hogy gyorsabb autó van mögöttük, ha a lekörözésre készülő versenyző 3 másodpercre megközelítette őket. Az automatikus jelzések felvillanását pedig 1,5 másodpercről 1 másodpercre csökkentették az idei szezonra.

Bár ez a különbség nem tűnik jelentősnek, sok versenyző arra panaszkodott, hogy az új versenyautókkal és az új regulákkal idén különösen nehéz végrehajtani a lekörözéseket, a bakui hétvégétől kezdődően így új szabályok lépnek érvénybe.

Az FIA állandó Forma-1-es versenyigazgatója, Charlie Whiting arról értesítette a csapatokat, hogy a lekörözésre váró versenyzők már akkor megkapják az automatikus kék jelzést, ha a mögöttük érkező versenyző 1,2 másodpercre megközelítette őket.

Az FIA kielemzi majd, hogy mindez milyen hatással van a versenyzésre, és ennek megfelelően további változtatásokat eszközöl, ha szükséges.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!